Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ehein

Meteen energie vergelijken in Ehein? Via www.energiehunter.be tref je overzichtelijk alle interessante bedrijven. Je kunt denken aan Watz & Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Ehein de laagste prijs hanteert. Tevens vind je op deze pagina nuttige informatie informatie over items als bijv. overstappen en tips om te besparen op energie. Ook vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Neupré
Netbeheerder Elektra:Tecteo
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,38
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders naast elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Eenvoudig besparen tot wel € 210,00.

Snel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Ehein?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Ehein. Dit loopt van Lampirus tot aanbieders zoals Mega, de keuze is reusachtig groot. Op dit moment is het aanbod ongeveer 30 bedrijven. Deze zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Tecteo. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke gas en stroom organisaties tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ehein is voor jouw verbruik? Vul gemakkelijk de gevraagde gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, gas & stroom bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Bij een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van onze energie vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Ehein, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door selecties in de prijzenvergelijker detecteert men zonder problemen een energie-abonnement dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Ehein

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Verstand van (duurzame) energie
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Snelle inschrijving, in minder dan 5 minuten
 • Essent: Altijd inzicht in het verbruik
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Luminus: Altijd bereikbaar
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Vaste energieprijzen
 • Poweo: Transparante prijzen

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De producten van gas & stroom bedrijven en de vergoedingen zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Ehein betreft Tecteo. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Neupré wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Tecteo. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Ehein

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Neupré
 • Populaire CV: Baxi
 • Groene energie: 29,00%
 • Postcode: 4120
 • Mazout: 2490 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Tecteo
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,38
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-ehein

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Begin met de basisinfo. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Ehein is dit gemiddeld zo’n 1495 m3 & 3425 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren hebben effect op jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Aangaande looptijd kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Vaak is het slim om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat volgt is een tabel met alle interessante energieleveranciers. Van ieder pakket tref jij informatie m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Ehein, en de welkomstkorting. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een goede leverancier gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de leverancier. Dit kan zijn www.engie.be of www.eni.com. Jouw toekomstige aanbieder zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Ehein


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €350 rendement bieden. Evenwel, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina vind jij 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Bespaartip 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bespaaradvies 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bezuinigtip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Praktische tip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts adviseren: maak een sport van het overstappen in Ehein. Zo realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je switchen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Ehein. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij een jaarcontract krijg jij jaarlijks zo’n scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verwerkt de aankomende gas en stroom maatschappij de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en kies de voordeligste aanbieder. Bedrijven als Eneco, ENGIE of natuurlijk Trevion. Vervolgens bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw geselecteerde energie-aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Met behulp van onze website tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.octaplus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door lagere tarieven en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Ehein vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Ehein en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Ehein

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Ehein. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet alle groene energie is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Ehein vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Neupré bestaan er tegenwoordig verscheidene activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4120. In deze buurt kan je vaak tegen een gunstig tarief meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Luik volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen op het dak
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk details over Engie energie.