Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Embourg

Gemakkelijk energie vergelijken in Embourg? Aan de hand van www.energiehunter.be achterhaal je probleemloos alle interessante energie aanbieders als bijv. Engie en Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Embourg de scherpste prijs kan bieden. Voorts vind je via de energievergelijker nuttige informatie informatie over zaken als bijv. verschillende aanbieders en info over het gasvrij maken van jouw woning. Ook verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Chaudfontaine
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,376
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende bedrijven in een overzicht
 • Je ziet direct wat het kost
 • Besparing loopt op tot € 360,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Embourg?

Wij zien steeds meer energieleveranciers in Embourg. Van Lampirus tot aan Comfort Energy, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 25 providers. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het net van Inter-Energa. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke gas & stroom maatschappijen actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Embourg is in mei 2024? Geef gelijk jouw gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, gas en stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens een gasstoring, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Aan de hand van onze prijzencheck ontdek je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Embourg, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van filters in de energievergelijker vind je zonder problemen een energie-abonnement dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Embourg

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: Vaste energieprijzen
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Online account
 • Essent: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Luminus: Eigen account
 • Elegant: Ook modelcontracten
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Altijd inzicht in het verbruik

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen mei 2024)

De condities van gas & stroom leveranciers en de energiekosten zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders actief zijn. Elke netbeheerder gebruikt weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Embourg is Inter-Energa. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Chaudfontaine is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Embourg

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Chaudfontaine
 • CV ketel: Wolf
 • Aandeel duurzaam: 28,60%
 • Hoofdpostcode: 4053
 • Mazout verbruik: 2450 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,376
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-embourg

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met je contactgegevens. Dit zijn de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Embourg gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1475 m3 plus 3405 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. De data die je invult bepalen jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. In de regel is het verstandig om jaarlijks weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Er volgt nu een opsomming met alle grote aanbieders + contracten. Bij alle contracten lees jij specificaties met betrekking tot type stroom/gas, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Embourg, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire aanbieder beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de leverancier. Onder andere www.engie.be of www.comfortenergy.be. De betreffende maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Embourg


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan wel €340 besparen. Daartegenover, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters bekijk jij 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Bezuinigtip 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Tip 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Advies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Bespaartip 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Embourg. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen switchen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. In de regel vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En tevens wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt geldt: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met verschillende kortlopende energiecontracten voor Embourg. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij een jaarcontract krijg je elk jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard verzorgt de gekozen energiemaatschappij de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en ga voor een nieuwe partij. Onder andere Eneco, ENGIE of natuurlijk Comfort Energy. Tevens kies je de datum waarop het contract van start gaat. Je betreffende gas en stroom aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door onze vergelijker check je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.engie.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels goedkope prijzen en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Embourg vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Embourg en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Embourg

Bijna alle maatschappijen bieden ondertussen groene stroom in Embourg. Toch zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet elk groene stroom label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor het filter “Groen uit België”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Embourg vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Chaudfontaine onderscheiden we diverse stappen rondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4053. In deze woonplaats kan je soms heel gunstig meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Huis met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van Comfort Energy mei 2024.