Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Chênée

Gemakkelijk energie vergelijken in Chênée? Middels de energievergelijker ontdek je moeiteloos alle interessante bedrijven zoals OCTA+ en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Chênée prijstechnisch het meest interessant is. Voorts vind je op deze website waardevolle info over zaken zoals energiebesparing in huis en concrete energiebespaartips. Ook bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Liège
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,37
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke providers in een overzicht
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 330,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Chênée?

Wij zien flink wat energieleveranciers actief in Chênée. Van Poweo tot OCTA+, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Tegenwoordig zijn het zo’n 30 providers. Deze maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Inter-Energa. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Weten welke gas en stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Chênée is voor jouw verbruik? Geef gemakkelijk de privé gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: kijk ook naar service. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Aan de hand van de energiehunter tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Chênée, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. Met behulp van keuzes in de vergelijkingstool check je moeiteloos een overeenkomst dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Chênée

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: Reken jouw energiekoste online uit
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Online prijs berekenen
 • Essent: Handige website
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Met handige energiesimulator
 • Elegant: Overzichtelijke contracten
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Met handige energiesimulator
 • Comfort Energy: Met handige energiesimulator
 • Poweo: Inzicht in energiegebruik

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

De producten van gas & stroom leveranciers en de energiekosten variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere beheerders diensten leveren. Elke netbeheerder hanteert weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Chênée heet Inter-Energa. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Liège valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Chênée

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Liège
 • Populaire CV: Bulex
 • Aandeel groen: 28,00%
 • Centrale postcode: 4032
 • Aantal mazout liters: 2390 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,37
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-chenee

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Dit zijn het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In de omgeving Chênée is dat gemiddeld 1445 m3 en 3375 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. De genoemde zaken zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Normaal is het gunstiger om jaarlijks een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je ziet nu een lijst met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Van elk abonnement zie je specificaties als soort energie, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Chênée, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die klopt met jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een actuele actie gevonden? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de maatschappij. Denk aan www.luminus.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. De door jou gekozen energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Chênée


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €255 opleveren. Daartegenover, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters bekijk jij 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Bespaaradvies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Bezuinigtip 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Bespaaradvies 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Tip 5: neem een klokthermostaat

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Chênée. Op die manier is de besparing het grootst. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen wisselen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En misschien krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Chênée. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je jaarlijks zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard regelt de gekozen energie-organisatie het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en kies de goedkoopste of meest populaire partij. Zoals Luminus, Lampiris of Ebem. Bij de volgende stap selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. Je geselecteerde energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij onze vergelijker bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.watz.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij voordelige tarieven en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Chênée vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Chênée en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Chênée

Een groot deel van de energiemaatschappijen leveren op dit moment groene stroom in Chênée. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd loopt zeer uiteen. Niet elk “groene energie” label is daadwerkelijk groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan zeker voor “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Chênée vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Liège onderscheiden we vele stappen rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4032. In deze woonplaats kan je in toenemende mate extra voordelig bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Luik helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen op het dak
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Check ook Eneco april 2024.