Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rocourt

Op je gemak energie vergelijken in Rocourt? Geholpen door de Energiehunter tref je moeiteloos alle bekende aanbieders als o.a. Essent en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Rocourt de laagste prijs biedt. Verder check je op energiehunter.be handige informatie over items als bijv. onderwerpenen verschillende contractsoorten. Tevens geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Liège
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,364
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Gemiddelde besparing van € 335,00.

Zonder problemen overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Rocourt?

Er zijn best veel energieleveranciers in Rocourt. Dat loopt uiteen van Lampirus tot aan Comfort Energy, de keuze is enorm. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 25 leveranciers. Deze werken uitsluitend met de infrastructuur van Inter-Energa. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke gas & stroom leveranciers er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rocourt voor jou is? Voer eenvoudig je persoonlijke gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap meteen over. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Echter, bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte wil iedereen een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Via onze tarievencheck vind je vlug de goedkoopste energieleverancier van Rocourt, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Middels selecties maken in de energievergelijker detecteer je simpel en snel een energie-abonnement dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Rocourt

 • Engie: Totaalpakket met groene stroom en/of gas
 • OCTA+: Gemakkelijke verhuisservice
 • Lampiris: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • MEGA: Altijd inzicht in het verbruik
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Blog met handige bespaartips
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België
 • Poweo: Goed bereikbare klantendienst

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van gas en stroom aanbieders en de energietarieven zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei beheerders van het net verbonden zijn. Iedere beheerder van het net verwerkt eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Rocourt betreft Inter-Energa. De tarieven van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Liège valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Rocourt

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Liège
 • Populair merk: Rendamax
 • Groene energie: 27,40%
 • Postcode: 4000
 • Aantal mazout liters: 2330 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,364
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-rocourt

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Rocourt bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1415 m3 en 3345 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom abonnementen kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Vaak kan het uit om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle populaire maatschappijen en contracten. Van alle abonnementen check jij gegevens met betrekking tot type stroom/gas, contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in Rocourt, en nieuwe klanten korting. Kies de leverancier die past bij jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte aanbieder tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de onderneming. Zoals www.engie.be of natuurlijk www.eneco.be. De door jou gekozen energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Rocourt


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €375 winst geven. Evenwel, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter vind je 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Bezuinigtip 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Praktische tip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Praktisch advies 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts vinden: regel jaarlijks het overstappen in Rocourt. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen overstappen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Gewoonlijk worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En eventueel is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met velerlei kortlopende energiecontracten voor Rocourt. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij 1 jarige contracten krijg je elk jaar een concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk verwerkt je betreffende aanbieder het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en selecteer de goedkoopste energieaanbieder. Bedrijven als Eneco, Lampiris en ook Wase Wind. Hierna bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). Je toekomstige energie-aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij energiehunter.be check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.lampiris.be, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Rocourt vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Rocourt en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Rocourt

De meeste organisaties faciliteren inmiddels groene stroom in Rocourt. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk “groene stroom” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan het filter “Groen uit NL”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Rocourt vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Liège bestaan er tegenwoordig verscheidene projectenvolledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 4000. In deze woonplaats kan je soms extra voordelig meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Luik net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Comfort Energy overstappen.