Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Glain

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Glain? Door gebruik te maken van onze website check je gemakkelijk alle bekende aanbieders als bijvoorbeeld Luminus & Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Glain de beste deal heeft! Tevens check je op deze pagina belangrijke informatie over onderwerpen als bijv. tarieven en info over de enkele of dubbele meter. Verder geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Liège
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,363
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvennaast elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Besparing loopt op tot € 250,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Glain?

We zien flink wat energieleveranciers beschikbaar in Glain. Dat loopt uiteen van Poweo tot aanbieders zoals Watz, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 20 providers. Deze leveranciers gebruiken allen het net van Inter-Energa. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke energie-aanbieders in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Glain is op dit moment? Voer moeiteloos de eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, gas & stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Bij een storing, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Aan de hand van onze handige vergelijker check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Glain, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Aan de hand van jouw input in de Energiehunter detecteert men eenvoudig een energieovereenkomst dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Glain

 • Engie: Betaalbare energie
 • OCTA+: Altijd inzicht in het verbruik
 • Lampiris: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • MEGA: Altijd inzicht in het verbruik
 • Essent: Gratis Tado slimme thermostaat t.w.v. €249
 • Eneco: Meerdere contracten
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Watz: Transparante prijzen
 • Wase Wind: Online grip op je kosten
 • Comfort Energy: Je staat nooit in de kou!
 • Poweo: Uitgebreide contactmogelijkheden

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen mei 2024)

De pakketten van gas & stroom bedrijven en de energiekosten zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat netbeheerders service verlenen. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Glain heet Inter-Energa. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Liège is de huidige netbeheerder van het aardgas Inter-Energa. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Glain

 • Provincie: Luik
 • Gemeente: Liège
 • CV ketel: Pentec
 • Groene energie: 27,30%
 • Postcodegebied: 4000
 • Mazout: 2320 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,363
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-glain

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met de basisinformatie. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Glain is dit gemiddeld zo’n 1410 m3 & 3340 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Omtrent contracten kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Doorgaans is het voordeliger om eens per jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle erkende leveranciers en contracten. Van elk abonnement achterhaal jij specificaties zoals oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Glain, en de welkomstkorting. Kies de maatschappij die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante korting in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de energie-onderneming. Denk aan www.essent.be + www.ebem.be. Jouw toekomstige energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Glain


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan wel €280 opleveren. Echter, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand bekijk jij 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaartip 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Bezuinigadvies 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Bezuinigadvies 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bespaaradvies 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Bespaaradvies 5: laat lichten niet onnodig branden

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Glain. Dan realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men overstappen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Glain. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je ieder jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal verwerkt de gekozen organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste leverancier. Onder andere OCTA+, Essent en ook Wase Wind. Daarnaast bepaal je de startdatum van het abonnement. Je betreffende gas en stroom aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van onze vergelijker achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.zeno.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels lage prijzen en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Glain vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Glain en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Glain

De meeste energieleveranciers verschaffen op dit moment groene stroom in Glain. Toch is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle “groene stroom” is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval de optie “Groene stroom uit België”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Glain vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Liège bestaan er meerdere activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 4000. Als inwoner van deze plaats kan je vaak financieel aantrekkelijk meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Luik volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Woning met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Check ook Lampirus overstappen.