Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kleine-Brogel

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Kleine-Brogel? Door gebruik te maken van de Energiehunter achterhaal je snel en simpel alle erkende maatschappijen. Voorbeelden zijn Essent & Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Kleine-Brogel prijstechnisch het meest interessant is. Voorts vind je op deze website praktische informatie over zaken zoals energiegebruik in de regio en info over duurzame energie. Daarnaast vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Peer
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,361
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle energiebedrijvenvergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Enorme besparingen tot wel € 220,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Kleine-Brogel?

Wij zien enorm veel energieleveranciers voorhanden in Kleine-Brogel. Dat gaat van Poweo tot Comfort Energy, je ziet door de bomen het bos niet meer. In april 2024 kun je kiezen uit circa 30 organisaties. Zij maken allemaal gebruik van het netwerk van Inter-Energa. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke maatschappijen er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kleine-Brogel voor jou is? Geef eenvoudig jouw gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, gas en stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er een gasstoring, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Middels onze energie vind je vlug de goedkoopste energieleverancier van Kleine-Brogel, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij keuzes in de energievergelijker bekijkt men probleemloos een contract dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Kleine-Brogel

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Prettige klantendienst
 • Lampiris: Jouw trouw wordt beloond
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Eneco: Met handige energiesimulator
 • Luminus: Meerdere contracten
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Met handige energiesimulator
 • Wase Wind: Eigen account
 • Comfort Energy: Verschillende termijnen
 • Poweo: Goede klantenservice

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van aanbieders en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder hanteert weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Kleine-Brogel betreft Inter-Energa. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Peer valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Inter-Energa. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Kleine-Brogel

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Peer
 • Populair merk: Oertli
 • Groene energie: 27,10%
 • Hoofdpostcode: 3990
 • Mazout verbruik: 2300 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,361
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-kleine-brogel

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Dit gaat over aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Kleine-Brogel is het gemiddelde verbruik ong. 1400 m3 & 3330 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Deze details beïnvloeden de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Omtrent looptijd kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Normaal is het verstandig om eens per jaar weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Er volgt nu een lijst met alle mogelijke energie aanbieders. Van alle contracten vind jij info als oorsprong energie (groen of grijs), type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Kleine-Brogel, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire korting in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Denk aan www.energie2030.be of natuurlijk www.energypeople.be. De gekozen energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Kleine-Brogel


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €390 korting realiseren. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be bekijk jij vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Bespaaradvies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Bespaaradvies 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Praktisch advies 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Praktisch advies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Kleine-Brogel. Dan bespaar je het meeste geld. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men wisselen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Dikwijls worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En daarnaast ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Kleine-Brogel. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten krijg jij jaarlijks een concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel regelt je geselecteerde energie-organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en kies de beste energieaanbieder. Bedrijven als Luminus, Essent en ook Belpower. Vervolgens bepaal je de ingangsdatum van het contract. Je geselecteerde energie-aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van onze vergelijker vind je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.engie.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Middels goedkope prijzen en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Kleine-Brogel vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Kleine-Brogel en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Kleine-Brogel

Veel leveranciers bieden onderwijl groene stroom in Kleine-Brogel. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom verschilt nogal. Niet ieder groene stroom contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Kleine-Brogel vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Peer zien we vele initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3990. In deze buurt kan je vaak relatief goedkoop bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Limburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler installeren
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Lees verder alles over Mega overstappen.