Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Beek

Gemakkelijk energie vergelijken in Beek? Middels de energievergelijker ontdek je overzichtelijk alle verkrijgbare leveranciers als bijvoorbeeld Essent en Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Beek prijstechnisch het meest interessant is. Voorts check je via de energievergelijker nuttige informatie informatie over zaken als bijv. onderwerpenen salderen. Daarbij komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bree
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,455
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende aanbieders bij elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 265,00.

Moeiteloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Beek?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Beek. Van Engie tot aan OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 40 bedrijven. Deze maatschappijen gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Inter-Energa. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke gas & stroom aanbieders in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Beek is die past bij jouw verbruik? Voer moeiteloos de benodigde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, gas & stroom leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van onze energie tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Beek, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Met behulp van selecties in de vergelijkingstool achterhaalt men zonder problemen een contract dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Beek

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Lampiris: Online prijs berekenen
 • MEGA: de duurzaam goedkopere energieleverancier
 • Essent: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Eneco: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Exclusieve kortingen
 • Watz: Transparant en eerlijk
 • Wase Wind: Online account
 • Comfort Energy: Ook flexibele prijzen
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas & stroom aanbieders en de prijzen zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Beek betreft Inter-Energa. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Bree is de aardgas netbeheerder Inter-Energa. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Beek

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Bree
 • Populaire CV: Faber
 • Aandeel groen: 26,50%
 • Centrale postcode: 3960
 • Mazout verbruik: 2240 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,455
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-beek

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met de standaard informatie. Dat betreft omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Beek gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1575 m3 + 3300 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Met betrekking tot contractduur heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Gewoonlijk is het gunstiger om eens per jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je ziet nu een overzicht met alle erkende energieleveranciers. Bij alle pakketten zoek jij gegevens met betrekking tot soort stroom/gas, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Beek, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een geschikte prijsaanbieding gespot? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van het bedrijf. O.a. www.essent.be of natuurlijk www.antargaz.be. Jouw aanstaande aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Beek


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €345 besparen. Echter, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand vind jij 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: kies voor vloerverwarming
 • Advies 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Tip 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Advies 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Bezuinigadvies 5: combineer verschillende kleuren was

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Beek. Zodanig ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, wisselen van leverancier, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. Vaak wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En soms krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Beek. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij ieder jaar zo’n hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk regelt je aanstaande energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en ga voor de goedkoopste energiemaatschappij. Bijv. Eneco, Lampiris of Aspiravi. Hierna kies je het moment waarop het contract ingaat. Je aankomende gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van deze website vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.engie.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door voordelige tarieven en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Beek vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Beek en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Beek

Veel bedrijven ondersteunen op dit moment groene stroom in Beek. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet ieder groene stroom contract heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Beek vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Bree onderscheiden we diverse stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3960. In deze plaats kan je soms met financiële bonussen meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Limburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen installeren
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Antargaz afsluiten.