Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Eksel

Snel online energie vergelijken in Eksel? Aan de hand van deze website ontdek je probleemloos alle interessante leveranciers als Luminus & Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Eksel voor jou de beste prijs heeft. Tevens check je op deze pagina waardevolle informatie over thema’s zoals onderwerpenen slimme thermostaten. Ook geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hechtel-Eksel
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,45
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 415,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Eksel?

We zien erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Eksel. Dat loopt van Poweo tot aan Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 25 organisaties. Deze gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Inter-Energa. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke gas en stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Eksel is op dit moment? Geef gelijk de benodigde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, energieleveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: kijk ook naar service. Ten slotte wil iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van onze handige vergelijker check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Eksel, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Door middel van keuzes in de vergelijkingstool achterhalen jullie gemakkelijk een energie-abonnement dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Eksel

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Lampiris: Waar loyale klanten worden beloond
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Luminus: Waar loyale klanten worden beloond
 • Elegant: Transparant en eerlijk
 • Watz: Met praktische energie-bespaartips
 • Wase Wind: Diverse looptijden
 • Comfort Energy: Grip op verbruik en de kosten
 • Poweo: Met praktische energie-bespaartips

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De producten van energieleveranciers en de kosten zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er veel beheerders van het net diensten leveren. Elke beheerder hanteert weer aparte prijzen voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Eksel is Inter-Energa. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Hechtel-Eksel is de aardgas netbeheerder Inter-Energa. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Eksel

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Hechtel-Eksel
 • Populair merk: Baxi
 • Groene energie: 26,00%
 • Hoofdpostcode: 3941
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2190 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,45
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-eksel

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met de basisinformatie. Dit zijn samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In de omgeving Eksel gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1550 m3 en 3490 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze factoren beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom contracten kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Doorgaans is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is een lijst met alle grote energieleveranciers. Van alle contracten zie jij voorwaarden aangaande soort energie, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Eksel, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een actuele aanbieder in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van het bedrijf. Onder andere www.engie.be + www.wasewind.be. De betreffende energie-partij regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Eksel


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €350 besparen. Daarentegen, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Op deze pagina check je 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Praktische tip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Praktische tip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Advies 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Eksel. Zo ben je het voordeligst uit. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, switchen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Eksel. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je ieder jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel regelt de aankomende energie-organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de beste energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Luminus, ENGIE of Energie 2030. Tevens kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw gekozen energiemaatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van onze vergelijker ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energypeople.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Kinderspel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via voordelige prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Eksel vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Eksel en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Eksel

Het gros van de maatschappijen ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Eksel. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt varieert per leverancier. Niet ieder “groene energie” contract kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties een groene strategie voeren? Neem dan de selectie “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Eksel vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Hechtel-Eksel onderscheiden we steeds meer projectenmet een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3941. In de regio kan je meer en meer met financiële bonussen meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Limburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Check ook Watz afsluiten.