Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hamont

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Hamont? Middels onze website achterhaal je gemakkelijk alle bekende energiebedrijven als bijv. Luminus en Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Hamont de laagste prijs biedt. Voorts vergaar je op deze pagina praktische info over thema’s als o.a. energiegebruik in de regio en vaste of variabele tarieven. Voorts bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hamont-Achel
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,448
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende organisaties naast elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Gemiddelde besparing van € 305,00.

Zonder problemen overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Hamont?

We zien nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Hamont. Dit varieert van Eneco tot bijvoorbeeld Luminus, er is gewoon veel te kiezen. In mei 2024 zijn het zo’n 30 energie aanbieders. Deze nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Inter-Energa. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke organisaties tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hamont is op dit moment? Geef vlug de privé gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap meteen over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een storing, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Aan de hand van de energievergelijker tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Hamont, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van filteren in onze vergelijker zoek jij probleemloos een contract dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Hamont

 • Engie: Meer dan alleen een energiecontract
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Persoonlijke klantendienst
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Met handige energiesimulator
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Goede klantenservice
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Ook modelcontracten

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen mei 2024)

De beschikbare producten gas & stroom bedrijven en de tarieven zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders van het net diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Hamont heet Inter-Energa. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Hamont-Achel wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Inter-Energa. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Hamont

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Hamont-Achel
 • CV ketel: Agpo
 • Aandeel groen: 25,80%
 • Postcode: 3930
 • Verbruik stookolie: 2170 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,448
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-hamont

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk de standaard informatie. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Hamont bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1540 m3 en 3480 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details dragen bij aan de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Gewoonlijk is het slim om eens per jaar weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle beschikbare energieleveranciers. Bij alle contracten check je specificaties aangaande type energie, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Hamont, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die klopt met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele aanbieder beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de onderneming. O.a. www.lampiris.be en ook www.ecopower.be. De door jou gekozen energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Hamont


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan wel €340 bonus betekenen. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Via de energiehunter check je vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: apparaten uitschakelen
 • Advies 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Bespaaradvies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Praktische tip 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Tip 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Hamont. Zodanig is de besparing het grootst. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men overstappen van leverancier, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Dikwijls worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Hamont. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij een jaarcontract ontvang jij ieder jaar een scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard verwerkt jouw betreffende gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de voordeligste energieleverancier. Bijvoorbeeld Luminus, Essent en ook Antargaz. Tevens kies je wanneer het contract in moet gaan. Jouw aanstaande gas en stroom leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Via energiehunter.be achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.octaplus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via voordelige tarieven en goede welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Hamont vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Hamont en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Hamont

Veel maatschappijen faciliteren onderhand groene stroom in Hamont. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene stroom” contract draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor de selectie “Groene Energie uit België”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Hamont vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Hamont-Achel kennen we vele stappen rondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3930. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate relatief goedkoop meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Limburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen integreren
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over Luminus afsluiten.