Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mielen-Boven-Aalst

Op je gemak energie vergelijken in Mielen-Boven-Aalst? Met behulp van deze website vergelijk je moeiteloos alle beschikbare energie aanbieders zoals Mega en Belpower. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Mielen-Boven-Aalst prijstechnisch het meest interessant is. Tevens bekijk je via onze vergelijker belangrijke info over thema’s als bijvoorbeeld de overstapservice en vaste en variabele tarieven. Bovendien verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Gingelom
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,442
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bedrijven bij elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 205,00.

Moeiteloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Mielen-Boven-Aalst?

Er zijn steeds meer energieleveranciers voorhanden in Mielen-Boven-Aalst. Dit varieert van Lampirus tot aan Comfort Energy, er is gewoon veel te kiezen. Hedendaags tellen we ruim 20 bedrijven. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Inter-Energa. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke gas & stroom aanbieders mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mielen-Boven-Aalst is voor jouw situatie? Geef hierna de gevraagde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Door middel van onze handige vergelijker bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Mielen-Boven-Aalst, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van selecties in de energievergelijker ontdek jij gemakkelijk een energieproduct dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Mielen-Boven-Aalst

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Verstand van (duurzame) energie
 • Essent: Een passend contract voor elk huishouden
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Online meterstanden doorgeven
 • Elegant: Online account
 • Watz: Met praktische energie-bespaartips
 • Wase Wind: Waar loyale klanten worden beloond
 • Comfort Energy: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Poweo: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van organisaties en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er allerlei netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Mielen-Boven-Aalst is Inter-Energa. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Gingelom wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Mielen-Boven-Aalst

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Gingelom
 • Populair merk: Elco
 • Aandeel groen: 25,20%
 • Hoofdpostcode: 3891
 • Verbruik Mazout: 2110 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,442
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-mielen-boven-aalst

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Dit zijn de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Mielen-Boven-Aalst is dat gemiddeld 1510 m3 en nog eens 3450 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Deze factoren hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Met betrekking tot prijsafspraken kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Normaliter is het gunstiger om jaarlijks weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is een overzicht met alle mogelijke aanbieders + contracten. Van alle abonnementen vind jij specificaties over type energie, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Mielen-Boven-Aalst, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die aansluit op jouw budget.

 5. Stap online over

  Een passende korting gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de aanbieder. O.a. www.luminus.be + www.aspiravi.be. De nieuwe energie-partij zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Mielen-Boven-Aalst


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €270 voordeel geven. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Hierna bekijk je 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Advies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Advies 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Tip 3: kies een slimme thermostaat
 • Bespaaradvies 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Mielen-Boven-Aalst. Dan bespaar je het meeste geld. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, wisselen van aanbieder, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Meestal kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En misschien krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Mielen-Boven-Aalst. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij een jaarcontract krijg je elke 12 maanden deze hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal verzorgt jouw aanstaande aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en ga voor de beste leverancier. Onder andere Eneco, Lampiris en ook Antargaz. Hierna bepaal je de ingangsdatum van het contract. Jouw betreffende energie-organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Middels onze website vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.energypeople.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Via goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Mielen-Boven-Aalst vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Mielen-Boven-Aalst en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Mielen-Boven-Aalst

Bijna alle energie aanbieders bieden ondertussen groene stroom in Mielen-Boven-Aalst. Op dit front is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk groene stroom label draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan zeker voor “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Mielen-Boven-Aalst vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Gingelom zijn er allerlei acties met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3891. In deze woonplaats kan je meer en meer extra voordelig meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Limburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen integreren
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over Poweo abonnement.