Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gingelom

Meteen energie vergelijken in Gingelom? Via www.energiehunter.be tref je moeiteloos alle erkende energiebedrijven als bijv. Mega en Antargaz. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Gingelom het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast bekijk je via onze vergelijker handige info over thema’s zoals tarieven en de slimme meter. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Gingelom
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,418
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvenbij elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar tot wel € 255,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Gingelom?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Gingelom. Van Essent tot Watz, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag de dag tellen we ruim 20 maatschappijen. Deze maken allemaal gebruik van het netwerk van Inter-Energa. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke bedrijven er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gingelom is in februari 2024? Geef hierna jouw eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap meteen over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, gas en stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er een stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Via onze prijzencheck check je direct de goedkoopste energieleverancier van Gingelom, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Middels selecties maken in de Energiehunter vinden jullie gemakkelijk een product dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Gingelom

 • Engie: Handige website
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Online account
 • MEGA: Transparant en eerlijk
 • Essent: Fan van duurzame oplossingen
 • Eneco: Prima klantendienst
 • Luminus: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Elegant: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Watz: Alles beheren in Doccle
 • Wase Wind: Online facturen bekijken
 • Comfort Energy: Online prijs berekenen
 • Poweo: Denkt met jou mee over besparen

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen februari 2024)

De aansluitingen van energiemaatschappijen en de energietarieven zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Gingelom is Inter-Energa. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Gingelom wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Inter-Energa. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Gingelom

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Gingelom
 • Populair merk: Atag
 • Groene energie: 0,391%
 • Hoofdpostcode: 3890
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2100 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,418
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-gingelom

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Dit gaat over samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Gingelom gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1430 m3 en 3475 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Inzake looptijd heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. In de regel is het gunstiger om jaarlijks een nieuw contract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle interessante energieleveranciers. Bij alle abonnementen zie je data aangaande type energie, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Gingelom, en de welkomstkorting. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een geschikte actie gevonden? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de aanbieder. Bijv. www.engie.be en www.poweo.be. De betreffende aanbieder regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Gingelom


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan wel €325 winst geven. Desalniettemin, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Hierna bekijk je 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: sluit de klep van de open haard
 • Praktisch advies 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Bezuinigtip 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Bespaartip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bespaartip 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Gingelom. Zo is de besparing het grootst. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. In algemene zin vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie is het principe: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Gingelom. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elke 12 maanden deze concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans verwerkt je nieuwe gas en stroom maatschappij de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor een beschikbare aanbieder. Bijv. Eneco, Essent + Comfort Energy. Daarna beslis je over de ingangsdatum (start levering). De gekozen energiemaatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Via de energievergelijker vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.luminus.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Gingelom vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Gingelom en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Gingelom

Het merendeel van de maatschappijen leveren onderwijl groene stroom in Gingelom. Op dit gebied zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt wijkt nogal af. Niet ieder groene stroom contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven een groene strategie voeren? Selecteer dan de optie “Groen uit België”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Gingelom vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Gingelom zien we meerdere activiteiten rondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3890. In deze woonplaats kan je wellicht vrij voordelig deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Limburg energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Lampirus afsluiten.


Alle plaatsen in deze gemeente