Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Borlo

Op je gemak energie vergelijken in Borlo? Via de Energiehunter doorzoek je gemakkelijk alle beschikbare leveranciers. Je kunt denken aan Luminus en Belpower. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Borlo prijstechnisch het meest interessant is. Tevens tref je via onze vergelijker uitgebreide info over thema’s als o.a. de netbeheerder en info over de enkele of dubbele meter. Tevens vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gingelom
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,44
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvennaast elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Enorme besparingen tot wel € 275,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Borlo?

We zien opvallend veel energieleveranciers actief in Borlo. Dit loopt van Poweo tot en met Comfort Energy, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. In april 2024 kan je kiezen uit om en nabij 25 energie aanbieders. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Inter-Energa. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke energiebedrijven er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Borlo is die past bij jouw verbruik? Geef gelijk jouw gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap meteen over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, gas & stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van een gasstoring, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. D.m.v de vergelijkingstool vind je vlug de goedkoopste energieleverancier van Borlo, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. D.m.v filters in de energievergelijker bekijk jij zonder problemen een energieproduct dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Borlo

 • Engie: Slimme Boxx thermostaat
 • OCTA+: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Lampiris: Vijfsterrenservice op maat
 • MEGA: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Contact via telefoon, mail en social media
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Luminus: Duidelijke website
 • Elegant: Diverse looptijden
 • Watz: Transparante prijzen
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas & stroom maatschappijen en de kosten zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Borlo betreft Inter-Energa. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Gingelom is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Borlo

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Gingelom
 • Populair merk: Bulex
 • Aandeel groen: 25,00%
 • Postcode: 3891
 • Verbruik Mazout: 2090 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,44
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-borlo

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met de basisinformatie. Dit zijn aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Borlo is het gemiddelde verbruik ong. 1500 m3 plus 3440 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. De genoemde zaken bepalen de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Normaliter is het een goed idee om jaarlijks een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat volgt is de totaallijst met alle grote energiebedrijven. Van ieder abonnement zoek je voorwaarden over type energie, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Borlo, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een passende leverancier gevonden? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de leverancier. Dit kan zijn www.octaplus.be + www.antargaz.be. De nieuwe energieleverancier regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Borlo


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €370 rendement bieden. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder check jij 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Tip 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bespaartip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Bespaartip 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Bezuinigtip 5: korter douchen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Borlo. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, switchen, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Normaal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En soms is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Borlo. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elk jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans regelt je betreffende gas en stroom leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de goedkoopste of meest populaire partij. Denk aan Eneco, ENGIE en Aspiravi. Ook bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. Je geselecteerde energie-aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van de energievergelijker achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.lampiris.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij lage kosten en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Borlo vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Borlo en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Borlo

Een groot deel van de maatschappijen leveren momenteel groene stroom in Borlo. Op dit front is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Neem dan zeker voor “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Borlo vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Gingelom zijn er steeds meer activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3891. In deze woonplaats kan je meer en meer vrij voordelig bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Limburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen installeren
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Check ook Comfort Energy abonnement.