Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Boekhout

Snel online energie vergelijken in Boekhout? Met behulp van www.energiehunter.be achterhaal je overzichtelijk alle relevante energieleveranciers zoals OCTA+ en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Boekhout de laagste prijs biedt. Ook verzamel je op deze website nuttige info info over zaken als overstappen en handige bespaartips. Ook geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gingelom
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,434
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Gemiddelde besparing van € 300,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Boekhout?

We zien een groot aantal energieleveranciers in Boekhout. Dit loopt van Lampirus tot aanbieders zoals Watz, de keuze is enorm. Vandaag de dag zijn het zo’n 40 aanbieders. Deze leveranciers werken uitsluitend met de leidingen van Inter-Energa. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke gas & stroom organisaties actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Boekhout is die past bij jouw verbruik? Vul snel jouw gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, gas & stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Dankzij de energietarievenvergelijker vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Boekhout, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij selecties in de energievergelijker vindt men moeiteloos een abonnement dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Boekhout

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Blog met handige bespaartips
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Meer dan 150.000 klanten in België
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: Vaste energieprijzen
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: Denkt met jou mee over besparen
 • Watz: Verschillende termijnen
 • Wase Wind: Sensibiliseren voor zuinig energiegebruik
 • Comfort Energy: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Poweo: Eenvoudige verhuisservice

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van aanbieders en de tarieven zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er allerlei beheerders van het net service verlenen. Elke beheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Boekhout heet Inter-Energa. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Gingelom wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Boekhout

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Gingelom
 • Populaire CV: Rendamax
 • Aandeel duurzaam: 24,40%
 • Postcode: 3890
 • Gem. mazout: 2030 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,434
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-boekhout

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Onder andere grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Boekhout gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1470 m3 plus 3410 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat je realiseert. De genoemde zaken bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Betreffende prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Door de bank genomen is het voordeliger om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu een tabel met alle populaire energiebedrijven. Bij alle abonnementen check jij info zoals soort energie, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Boekhout, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende aanbieder in het lijstje? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Onder andere www.energie2030.be of natuurlijk www.trevion.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Boekhout


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €360 korting realiseren. Echter, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be lees je 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Bespaartip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Tip 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Tip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Praktisch advies 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Boekhout. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde wisselen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En mogelijk wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Boekhout. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten krijg je jaarlijks een concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk regelt de betreffende energie-aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en kies de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Luminus, ENGIE of natuurlijk Antargaz. Bij de volgende stap bespreek je de ingangsdatum (start levering). Jullie geselecteerde leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels www.energiehunter.be ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.eni.com, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Via goedkope tarieven en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Boekhout vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Boekhout en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Boekhout

Een groot deel van de energie aanbieders leveren onderhand groene stroom in Boekhout. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk groene energie label kent ook echt een groene bron. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan de selectie “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Boekhout vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Gingelom zijn er nogal wat stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3890. In deze plaats kan je wellicht zeer betaalbaar bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Limburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen op het dak
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bezoek ook Eneco abonnement.