Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vechmaal

Op je gemak energie vergelijken in Vechmaal? Via energiehunter.be achterhaal je snel en simpel alle bekende bedrijven. Voorbeelden zijn Watz & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Vechmaal de laagste prijs biedt. Voorts vergaar je op deze pagina belangrijke info over topics als bijvoorbeeld energiegebruik in de regio en vaste of variabele tarieven. Ook vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Heers
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,432
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote providers eenvoudig vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar tot wel € 305,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Vechmaal?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Vechmaal. Van Lampirus tot aan Ecopower, je ziet door de bomen het bos niet meer. Momenteel is het aanbod ongeveer 35 maatschappijen. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Inter-Energa. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke gas en stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vechmaal is? Vul vlug de privé gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Is er een storing, dan wil je dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Via onze prijzencheck achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Vechmaal, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Aan de hand van filters in de prijzenvergelijker zoeken jullie simpel en snel een energiecontract dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Vechmaal

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Lampiris: Vaste energieprijzen
 • MEGA: Online inzicht in verbruik
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Goed bereikbare klantendienst
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Vlekkeloze service
 • Watz: Kleinschalige en klantgerichte leverancier
 • Wase Wind: Eerlijk en transparant
 • Comfort Energy: Een passend contract voor elk huishouden
 • Poweo: Diverse looptijden

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas en stroom organisaties en de kosten variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er nogal wat netbeheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Vechmaal betreft Inter-Energa. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Heers wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten over Vechmaal

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Heers
 • Populair merk: Pelgrim
 • Aandeel groen: 24,20%
 • Hoofdpostcode: 3870
 • Gem. mazout: 2010 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,432
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-vechmaal

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste de basisinfo. Dit gaat over het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Vechmaal is het gemiddelde verbruik ong. 1460 m3 en nog eens 3400 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Inzake contracten kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Dikwijls is het een goed idee om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Bij alle pakketten zoek jij voorwaarden als herkomst van stroom en gas, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Vechmaal, en de welkomstkorting. Kies de partij die past bij jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte leverancier tussen de resultaten? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de aanbieder. Onder andere www.essent.be en ook www.eni.com. Jouw toekomstige leverancier zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Vechmaal


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €325 besparen. Maar, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter tref jij 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: neem een waterbespaarder
 • Advies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Praktisch advies 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Praktische tip 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Bespaaradvies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Vechmaal. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men overstappen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Vaak worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Vechmaal. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij elke 12 maanden zo’n hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel verwerkt jouw betreffende gas en stroom organisatie de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de beste energieaanbieder. Denk aan Eneco, Lampiris en Comfort Energy. Vervolgens bespreek je de ingangsdatum (start levering). Jullie nieuwe gas en stroom maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Met behulp van onze website ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.essent.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij lage kosten en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Vechmaal vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Vechmaal en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Vechmaal

Tal van organisaties ondersteunen momenteel groene stroom in Vechmaal. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet ieder groene stroom contract kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties een groene strategie voeren? Ga dan voor de optie “Groene energie uit NL”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Vechmaal vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Heers onderscheiden we vele projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3870. In deze woonplaats kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Limburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler plaatsen
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Engie abonnement.