Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mettekoven

Direct energie vergelijken in Mettekoven? Met behulp van onze vergelijker vind je moeiteloos alle relevante energiebedrijven als o.a. Mega en Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Mettekoven de scherpste prijs kan bieden. Bovendien verzamel je via de energievergelijker belangrijke informatie over thema’s als de netbeheerder en info over het gasvrij maken van jouw woning. Bovendien bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Heers
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,429
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 300,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Mettekoven?

Wij zien erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Mettekoven. Dat loopt van Eneco tot een speler als OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 30 aanbieders. Deze maatschappijen lopen allemaal via de infrastructuur van Inter-Energa. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke energie-aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mettekoven is? Geef hieronderjouw eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Echter, energie-aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een gasstoring, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Middels onze energie vind je vlug de goedkoopste energieleverancier van Mettekoven, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij selecties in de vergelijkingstool bekijk jij eenvoudig een energie-abonnement dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Mettekoven

 • Engie: Goede klantenservice
 • OCTA+: Online grip op je kosten
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Een passend contract voor elk huishouden
 • Essent: Interessante korting bij langlopende contracten
 • Eneco: Waar loyale klanten worden beloond
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Contact via telefoon, mail en social media
 • Watz: Handige website
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: Grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België
 • Poweo: Biedt hulp bij duurzame oplossingen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen juni 2024)

De producten van energiemaatschappijen en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er meerdere beheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net rekent weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Mettekoven is Inter-Energa. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Heers valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Mettekoven

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Heers
 • Populaire CV: Itho Daalderop
 • Groene stroom: 23,90%
 • Centrale postcode: 3870
 • Verbruik Mazout: 1980 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,429
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-mettekoven

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Start met je huis en woningdetails. Dat betreft gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Mettekoven bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1445 m3 + 3385 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van abonnementen kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Veelal kan het uit om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat volgt is een lijst met alle mogelijke energie aanbieders. Van alle pakketten bekijk jij details m.b.t. type stroom/gas, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Mettekoven, en nieuwe klanten korting. Kies de partij die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante aanbieder tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.engie.be en ook www.energypeople.be. De gekozen leverancier zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Mettekoven


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan tot wel €260 rendement bieden. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter check jij 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Bezuinigtip 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Bezuinigadvies 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Praktisch advies 4: de gevels isoleren.
 • Praktisch advies 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Mettekoven. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men switchen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En vaak beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Mettekoven. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij een jaarcontract ontvang je ieder jaar deze scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans verzorgt je nieuwe energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en kies de voordeligste leverancier. Bijvoorbeeld OCTA+, ENGIE + Aspiravi. Daarna selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Jullie gekozen energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van energiehunter.be bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van lage kosten en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Mettekoven vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Mettekoven en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Mettekoven

Het merendeel van de organisaties bieden onderwijl groene stroom in Mettekoven. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet ieder groene stroom contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat leveranciers een groene strategie voeren? Selecteer dan zeker voor “Groene stroom uit België”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Mettekoven vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Heers zien we nogal wat opdrachten binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3870. In de regio kan je steeds vaker zeer betaalbaar meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Limburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Installeren van zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Elegant tarieven.