Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gutshoven

Meteen energie vergelijken in Gutshoven? Middels www.energiehunter.be vind je moeiteloos alle bekende leveranciers als o.a. OCTA+ en Belpower. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Gutshoven het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast vind je op onze website praktische informatie over thema’s als bijvoorbeeld de overstapservice en verschillende contracttypes. Tevens vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Heers
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,424
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenonder elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 270,00.

Probleemloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Gutshoven?

We zien enorm veel energieleveranciers in Gutshoven. Dat loopt van Antargaz tot aanbieders zoals Luminus, de keuze is enorm. In april 2024 zijn het zo’n 25 leveranciers. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Inter-Energa. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke energieleveranciers actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gutshoven is in april 2024? Geef hieronderde benodigde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, energiebedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Middels onze handige vergelijker bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Gutshoven, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Door middel van jouw input in de prijzenvergelijker achterhaalt men eenvoudig een overeenkomst dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Gutshoven

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Inzicht in energiegebruik
 • Lampiris: Ook voor isolatie en zonnepanelen
 • MEGA: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Transparante prijzen
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Online inzicht in verbruik
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Alles beheren via de klantzone

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De condities van gas en stroom aanbieders en de onkosten variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders van het net op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder hanteert weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Gutshoven heet Inter-Energa. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Heers is de aardgas netbeheerder Inter-Energa. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Cijfers en feiten Gutshoven

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Heers
 • CV Merk: Chappee
 • Groene energie: 23,40%
 • Centrale postcode: 3870
 • Mazout consumptie: 1930 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,424
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-gutshoven

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Gutshoven ligt dat gemiddeld op circa 1420 m3 + 3360 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. De genoemde zaken bepalen het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft abonnementen kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. In algemene zin is het een goed idee om eens per jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle populaire maatschappijen en contracten. Van elk pakket lees jij details met betrekking tot soort stroom/gas, looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Gutshoven, en nieuwe klanten korting. Selecteer de maatschappij die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een passende aanbieding gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de website van de leverancier. Bijv. www.essent.be of www.comfortenergy.be. De gekozen leverancier zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Gutshoven


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €260 winst geven. Desalniettemin, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be lees jij 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: de verwarming omlaag doen
 • Bezuinigtip 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Bezuinigtip 3: sloffen dragen in huis.
 • Praktische tip 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Praktisch advies 5: profiteer van gratis daglicht

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Gutshoven. Zo realiseer je de hoogste besparing. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, switchen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Normaal worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En misschien wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt geldt: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Gutshoven. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar krijg je jaarlijks deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel regelt de toekomstige gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en ga voor de beste leverancier. Bijv. OCTA+, ENGIE en ook Energy People. Daarna bepaal je het moment waarop het contract ingaat. De geselecteerde energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Middels onze vergelijker bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.elegant.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Gutshoven vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Gutshoven en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Gutshoven

Het gros van de energieleveranciers verschaffen vandaag de dag groene stroom in Gutshoven. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom is zeer divers. Niet ieder groene stroom contract draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Ga dan voor het filter “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Gutshoven vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Heers bestaan er meerdere stappen rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3870. In deze buurt kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Limburg energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Dak met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler plaatsen
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Check ook Luminus tarieven.