Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bovelingen

Eenvoudig energie vergelijken in Bovelingen? Met behulp van de energievergelijker ontdek je probleemloos alle relevante bedrijven. Je kunt denken aan Mega en Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Bovelingen de beste deal heeft! Tevens tref je op onze website waardevolle info over zaken zoals wat een geschikt overstapmoment is en handige bespaartips. Ook geven wij handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Heers
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,423
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire providers naast elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar tot wel € 480,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Bovelingen?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in Bovelingen. Dit varieert van Lampirus tot aan Mega, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag is het aanbod ongeveer 30 energie aanbieders. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Inter-Energa. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke gas & stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bovelingen is voor jouw situatie? Vul hieronderde gevraagde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Maar, gas & stroom maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een stroomstoring, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. D.m.v onze energie vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Bovelingen, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Via selecties maken in de energievergelijker zoekt men simpel en snel een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Bovelingen

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Gas, elektra en mazout
 • Lampiris: Altijd inzicht in het verbruik
 • MEGA: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: Verschillende termijnen
 • Watz: Online facturen bekijken
 • Wase Wind: Prima klantendienst
 • Comfort Energy: Eigen account
 • Poweo: Uitstekende klantenservice

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van organisaties en de onkosten kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders op deze markt werken. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Bovelingen is Inter-Energa. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Heers is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Bovelingen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Heers
 • Populaire CV: Cenvax
 • Groene stroom: 23,30%
 • Postcodegebied: 3870
 • Verbruik stookolie: 1920 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,423
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-bovelingen

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met de basisinformatie. Onder andere de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Bovelingen ligt dit gemiddeld op 1415 m3 en 3355 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Dit alles hebben effect op jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Betreffende contracten kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Gewoonlijk is het slim om ieder jaar een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is een lijst met alle populaire energiebedrijven. Van elk contract achterhaal je informatie m.b.t. soort stroom/gas, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Bovelingen, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geldige actie gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de energiemaatschappij. Bijv. www.luminus.be of natuurlijk www.wasewind.be. De nieuwe leverancier neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Bovelingen


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €320 besparen. Toch, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna lees je vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: led-lampen gebruiken
 • Praktisch advies 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bezuinigtip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bespaaradvies 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Bezuinigadvies 5: zet de verwarming een graadje lager

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van energiehunter.be adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Bovelingen. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, switchen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En tevens krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Bovelingen. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij 1 jarige contracten krijg jij elk jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel verzorgt jouw betreffende energieleverancier het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de beste of voordeligste energieaanbieder. Zoals Luminus, Lampiris en Ebem. Bij de volgende stap neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Je betreffende gas en stroom aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Geholpen door energiehunter.be achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.watz.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Aan de hand van lage kosten en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Bovelingen vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Bovelingen en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Bovelingen

Een groot deel van de organisaties ondersteunen onderwijl groene stroom in Bovelingen. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet elk “groene energie” label heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groene stroom uit België”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Bovelingen vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Heers bestaan er tegenwoordig diverse acties rondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3870. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht zeer betaalbaar meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Limburg helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Installeren van zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Check ook OCTA+ tarieven.