Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wijer

Op je gemak energie vergelijken in Wijer? Dankzij onze vergelijker vind je overzichtelijk alle erkende leveranciers. Je kunt denken aan Mega en Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Wijer de laagste prijs hanteert. Ook check je op onze website belangrijke informatie over zaken als energiebesparing in huis en tips om te besparen op energie. Ook vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Nieuwerkerken
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,421
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote organisaties vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Gemiddelde besparing van € 455,00.

Moeiteloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Wijer?

Wij zien best veel energieleveranciers beschikbaar in Wijer. Dit varieert van Essent tot en met Luminus, er zijn opties bij de vleet. Momenteel kun je kiezen uit circa 25 providers. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van de leidingen van Inter-Energa. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke aanbieders in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wijer is voor jouw verbruik? Vul hieronderde eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, gas & stroom maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er een stroomstoring, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Met behulp van onze tarievencheck vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Wijer, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van jouw input in de prijzenvergelijker ontdekt men eenvoudig een energie-abonnement dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Wijer

 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Prima klantendienst
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Reken jouw energiekoste online uit
 • Eneco: De strafste service
 • Luminus: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Elegant: Ook flexibele prijzen
 • Watz: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van energieleveranciers en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel netbeheerders service verlenen. Elke beheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Wijer betreft Inter-Energa. De tarieven van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Nieuwerkerken valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Wijer

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Nieuwerkerken
 • Populair merk: Benraad
 • Groene energie: 23,10%
 • Postcodegebied: 3850
 • Verbruik Mazout: 1900 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,421
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-wijer

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met de basisinformatie. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Wijer is dit gemiddeld zo’n 1405 m3 & 3345 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van looptijd kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je ziet nu een handig overzicht met alle mogelijke aanbieders van energie. Van ieder pakket zoek jij specificaties aangaande type energie, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Wijer, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante kortingsactie gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.luminus.be en ook www.belpower.be. Jouw nieuwe aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Wijer


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €250 besparen. Desondanks, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Hierna vind jij 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: sluit de klep van de open haard
 • Tip 2: was op een lagere temperatuur.
 • Advies 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Bespaaradvies 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van energiehunter.be zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Wijer. Zodanig is de besparing het grootst. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen switchen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. In algemene zin vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Wijer. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je alle jaren deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken regelt je toekomstige gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste of voordeligste maatschappij. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE en ook Ecopower. Daarnaast selecteer je de ingangsdatum (start levering). De aanstaande energiemaatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Met behulp van de Energiehunter bekijk je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.wasewind.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Wijer vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Wijer en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Wijer

Veel organisaties leveren inmiddels groene stroom in Wijer. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk “groene stroom” label is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Neem dan het filter “Groene Energie uit België”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Wijer vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Nieuwerkerken kennen we vele plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3850. In de regio kan je meer en meer heel gunstig meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In 2050 moet Limburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk info van Essent tarieven.