Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Nieuwerkerken

Op je gemak energie vergelijken in Nieuwerkerken? Geholpen door energiehunter.be check je overzichtelijk alle bekende leveranciers als bijv. OCTA+ & Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Nieuwerkerken het goedkoopste contract aanbiedt. Ook check je op deze website uitgebreide info over thema’s als bijvoorbeeld de overstapservice en verschillende contractsoorten. Ook geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Nieuwerkerken
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,416
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 305,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Nieuwerkerken?

Wij zien enorm veel energieleveranciers actief in de regio Nieuwerkerken. Dat gaat van Lampirus tot een speler als OCTA+, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 25 energie aanbieders. Deze aanbieders lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Inter-Energa. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke gas & stroom aanbieders actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nieuwerkerken is voor jouw situatie? Geef moeiteloos de privé gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, gas en stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van stroom en gas storingen, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van onze energie achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Nieuwerkerken, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Via jouw input in de Energiehunter zoekt men zonder problemen een product dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Nieuwerkerken

 • Engie: Gemakkelijke verhuisservice
 • OCTA+: Verschillende termijnen
 • Lampiris: Online inzicht in verbruik
 • MEGA: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Altijd bereikbaar
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Meerdere contracten
 • Watz: Alles beheren in Doccle
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Eerlijk en transparant

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van leveranciers en de prijzen kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei beheerders service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Nieuwerkerken heet Inter-Energa. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Nieuwerkerken is de aardgas netbeheerder Inter-Energa. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Nieuwerkerken

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Nieuwerkerken
 • Populaire CV: Weishaupt
 • Aandeel duurzaam: 0,389%
 • Hoofdpostcode: 3850
 • Mazout verbruik: 2080 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,416
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-nieuwerkerken

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met je contactgegevens. Dat betreft omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Nieuwerkerken ligt dat gemiddeld op circa 1420 m3 plus 3465 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Vaak is het voordeliger om eens per jaar weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle populaire energie aanbieders. Bij alle abonnementen achterhaal je data als type energie, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Nieuwerkerken, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige prijsaanbieding tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.engie.be en www.eneco.be. De betreffende energieleverancier regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Nieuwerkerken


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €320 opleveren. Toch, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina check je 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: isoleer CV-leidingen
 • Bespaaradvies 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Tip 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Tip 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Praktisch advies 5: neem een klokthermostaat

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Nieuwerkerken. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men wisselen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Normaliter vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld hanteren we: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Nieuwerkerken. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij 1 jarige contracten ontvang je ieder jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal regelt je nieuwe gas en stroom leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de goedkoopste energiemaatschappij. Onder andere Eneco, ENGIE en ook Ecopower. Vervolgens bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Je aanstaande leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Dankzij de Energiehunter vind je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.aspiravi.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van goedkope prijzen en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Nieuwerkerken vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Nieuwerkerken en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Nieuwerkerken

Veel aanbieders faciliteren onderwijl groene stroom in Nieuwerkerken. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer wisselend. Niet alle “groene energie” draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Kies dan zeker weten “Groene stroom uit België”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Nieuwerkerken vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Nieuwerkerken bestaan er tegenwoordig nogal wat stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3850. In deze buurt kan je vaak zeer betaalbaar meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Limburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen installeren
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Mega afsluiten.


Alle plaatsen in deze gemeente