Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Truiden

Eenvoudig energie vergelijken in Sint-Truiden? Door gebruik te maken van energiehunter.be check je supersnel alle interessante maatschappijen. Je kunt denken aan Mega & Belpower. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Sint-Truiden voor jou de beste prijs heeft. Ook tref je op deze pagina uitgebreide informatie over thema’s als maatschappijen en de slimme meter. Bovendien geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sint-Truiden
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,413
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar tot wel € 330,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Sint-Truiden?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Sint-Truiden. Dat loopt van Antargaz tot Mega, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 30 aanbieders. Zij werken uitsluitend met de leidingen van Inter-Energa. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke energiemaatschappij in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Truiden is die past bij jouw verbruik? Voer direct jouw gegevens in, vind de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep wenst elke consument een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! D.m.v onze prijzencheck bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Sint-Truiden, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Aan de hand van keuzes in de vergelijkingstool achterhaal jij eenvoudig een energiecontract dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Sint-Truiden

 • Engie: Goed bereikbare klantendienst
 • OCTA+: Gas, elektra en mazout
 • Lampiris: Zelf verbruik in de gaten houden
 • MEGA: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Online grip op je kosten
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Goede klantenservice
 • Comfort Energy: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van energieleveranciers en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder gebruikt weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Sint-Truiden heet Inter-Energa. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Sint-Truiden is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Sint-Truiden

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Sint-Truiden
 • CV ketel: Rendamax
 • Aandeel groen: 0,386%
 • Hoofdpostcode: 3800
 • Gem. mazout: 2050 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,413
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-sint-truiden

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met je contactgegevens. Dit zijn aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In Sint-Truiden is het gemiddelde verbruik ong. 1405 m3 + 3450 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Deze details bepalen het energietarief.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracten kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans kan het uit om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Van ieder pakket zoek jij info over soort energie, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Sint-Truiden, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte leverancier tegengekomen? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de leverancier. Bijv. www.luminus.be of natuurlijk www.wasewind.be. Jouw nieuwe energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Sint-Truiden


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €380 rendement bieden. Daarentegen, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be tref jij 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Bezuinigtip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Bezuinigadvies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Praktisch advies 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bezuinigtip 5: repareer je kraan als deze lekt.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Sint-Truiden. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Gewoonlijk wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie hanteren we: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met de meeste kortlopende energiecontracten voor Sint-Truiden. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je alle jaren deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt je aanstaande organisatie dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de beste of voordeligste energieleverancier. Zoals Eneco, Essent + Elegant. Daarnaast bespreek je de ingangsdatum van het contract. Je toekomstige gas en stroom leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Dankzij www.energiehunter.be tref je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.watz.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Sint-Truiden vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Sint-Truiden en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Sint-Truiden

Het gros van de leveranciers bieden inmiddels groene stroom in Sint-Truiden. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene stroom” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor de optie “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Sint-Truiden vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Sint-Truiden kennen we nogal wat stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3800. In deze omgeving kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Limburg helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Eneco afsluiten.


Alle plaatsen in deze gemeente