Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Herstappe

Snel online energie vergelijken in Herstappe? Via www.energiehunter.be tref je gemakkelijk alle erkende maatschappijen als bijv. Watz en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Herstappe voor jou de beste prijs heeft. Voorts vergaar je via onze vergelijker bruikbare info over thema’s als energieproblemen en duurzame verwarmingsbronnen. Verder verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Herstappe
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,407
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders naast elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 320,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Herstappe?

Wij zien nogal wat energieleveranciers actief in Herstappe. Dat loopt uiteen van Engie tot Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 25 energieleveranciers. Zij gebruiken allen het gas- en stroom netwerk van Inter-Energa. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom leveranciers er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Herstappe is in maart 2024? Vul snel de eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, energiemaatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Bij een gasstoring, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: kijk ook naar service. Uiteindelijk zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. D.m.v de energievergelijker check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Herstappe, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij selecties maken in onze vergelijker detecteert men zonder problemen een product dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Herstappe

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Ook modelcontracten
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: Online facturen bekijken
 • Luminus: Uitstekende klantenservice
 • Elegant: Contact via telefoon, mail en social media
 • Watz: Eerlijk en transparant
 • Wase Wind: Inzicht in energiegebruik
 • Comfort Energy: Met praktische energie-bespaartips
 • Poweo: Verstand van zaken!

Wat kost energie in de regio? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van gas en stroom aanbieders en de vergoedingen verschillen per regio. Dit komt doordat er veel beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder hanteert eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Herstappe betreft Inter-Energa. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Herstappe is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Cijfers en feiten Herstappe

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Herstappe
 • Populair merk: Intergas
 • Aandeel groen: 0,38%
 • Postcode: 3717
 • Verbruik Mazout: 1990 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,407
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-herstappe

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met de standaard informatie. Dat betreft omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Herstappe is het gemiddelde verbruik ong. 1580 m3 en 3420 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. Al deze zaken hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracttermijn kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Vaak kan het uit om eens per jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je ziet nu een overzicht met alle grote aanbieders van energie. Van alle contracten achterhaal jij specificaties met betrekking tot type stroom/gas, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Herstappe, en de welkomstkorting. Kies de organisatie die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire kortingsactie tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van de energiemaatschappij. Zoals www.energie2030.be of www.wasewind.be. De nieuwe energie-partij regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Herstappe


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €325 winst geven. Evenwel, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder bekijk je 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: neem tochtweringen
 • Bespaartip 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Praktisch advies 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bezuinigtip 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Tip 5: Houd de brievenbus dicht

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Herstappe. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, switchen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En vaak beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld geldt: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Herstappe. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij ieder jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel faciliteert de aankomende maatschappij de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de voordeligste partij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Essent + Ecopower. Tevens bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. De geselecteerde energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Dankzij de Energiehunter check je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.elegant.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Herstappe vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Herstappe en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Herstappe

De meeste maatschappijen bieden op dit moment groene stroom in Herstappe. Op dit front zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt wijkt nogal af. Niet ieder “groene energie” contract draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval de selectie “Groene energie uit NL”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Herstappe vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Herstappe zien we meerdere acties rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3717. In deze woonplaats kan je meer en meer extra voordelig meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Limburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Het huis isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Comfort Energy abonnement.