Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Oudsbergen

Snel online energie vergelijken in Oudsbergen? Via onze website doorzoek je probleemloos alle grote energiebedrijven als bijv. Engie en Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Oudsbergen de scherpste prijs kan bieden. Bovendien bekijk je via de Energiehunter nuttige info info over thema’s als bijv. energiegebruik in de regio en vaste of variabele tarieven. Voorts komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oudsbergen
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,403
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende providers gemakkelijk vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 220,00.

Snel & simpel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Oudsbergen?

We zien opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Oudsbergen. Dat loopt uiteen van Lampirus tot aanbieders zoals Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Hedendaags kun je kiezen uit circa 25 bedrijven. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Inter-Energa. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke gas en stroom organisaties in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oudsbergen is voor jouw situatie? Vul direct jouw gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, gas en stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij stroom en gas storingen, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Aan de hand van onze tarievencheck tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Oudsbergen, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Via selecties in de tarievenvergelijker vind jij moeiteloos een abonnement dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Oudsbergen

 • Engie: Diverse looptijden
 • OCTA+: Handige website
 • Lampiris: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • MEGA: Meerdere contracten
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Online meterstanden doorgeven
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Duidelijk en eerlijke aanbieder

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen februari 2024)

Het aanbod van energie-aanbieders en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders van het net op deze markt werken. Iedere beheerder van het net heeft weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Oudsbergen heet Inter-Energa. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Oudsbergen is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Oudsbergen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Oudsbergen
 • CV ketel: Chappee
 • Groene energie: 0,376%
 • Hoofdpostcode: 3670
 • Mazout consumptie: 1950 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,403
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-oudsbergen

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Oudsbergen ligt dat gemiddeld op circa 1560 m3 en 3400 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake contracttermijn kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Door de bank genomen is het verstandig om jaarlijks een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Er volgt nu een overzicht met alle populaire energiebedrijven. Bij ieder abonnement zie jij data over herkomst van stroom en gas, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Oudsbergen, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire kortingsactie tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de energiemaatschappij. Denk aan www.luminus.be + www.eneco.be. Jouw aanstaande maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Oudsbergen


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan meer dan €330 voordeel geven. Desondanks, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter vind jij 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: kouder douchen
 • Praktische tip 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Advies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Tip 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Tip 5: Houd de brievenbus dicht

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Oudsbergen. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je overstappen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En soms is er sprake van een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Oudsbergen. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij ieder jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak faciliteert je gekozen organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE en Antargaz. Tevens kies je wanneer het contract in moet gaan. Je nieuwe gas en stroom aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van energiehunter.be check je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.luminus.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van goedkope tarieven en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Oudsbergen vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Oudsbergen en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Oudsbergen

Het merendeel van de energieleveranciers bieden vandaag de dag groene stroom in Oudsbergen. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk groene stroom label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groene energie uit NL”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Oudsbergen vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Oudsbergen bestaan er vele initiatievenmet een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3670. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer relatief goedkoop meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Limburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler installeren
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Luminus abonnement.


Alle plaatsen in deze gemeente