Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gruitrode

Zonder problemen energie vergelijken in Gruitrode? Aan de hand van de energievergelijker vind je eenvoudig alle beschikbare leveranciers als bijvoorbeeld OCTA+ & Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Gruitrode voor jou de beste prijs heeft. Ook tref je op energiehunter.be belangrijke informatie over zaken als wat een geschikt overstapmoment is en concrete energiebespaartips. Daarbij verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Oudsbergen
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,429
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle energiebedrijvennaast elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 460,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Gruitrode?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers in Gruitrode. Dat gaat van Essent tot een speler als Mega, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 40 energieleveranciers. Deze aanbieders gebruiken allen het gas- en stroom netwerk van Inter-Energa. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke energiebedrijven tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gruitrode voor jou is? Vul vlug jouw gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, energieleveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van een gasstoring, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van onze tarievencheck achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Gruitrode, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Via selecties in de tool ontdek jij zonder problemen een energiecontract dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Gruitrode

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • MEGA: Contact via telefoon, mail en social media
 • Essent: Online prijs berekenen
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Transparante prijzen
 • Elegant: Ook modelcontracten
 • Watz: Ook flexibele prijzen
 • Wase Wind: Gemakkelijke verhuisservice
 • Comfort Energy: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Poweo: Prima klantendienst

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van energiebedrijven en de tarieven zijn anders per regio. Dit komt doordat er verscheidene beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Gruitrode is Inter-Energa. De prijzen van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Oudsbergen is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Gruitrode

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Oudsbergen
 • CV Merk: AWB
 • Aandeel duurzaam: 36,00%
 • Postcodegebied: 3670
 • Verbruik stookolie: 2490 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,429
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-gruitrode

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Als eerste de basisinformatie. Dit zijn de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Gruitrode is dit gemiddeld zo’n 1560 m3 + 3315 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Inzake prijsafspraken kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Doorgaans is het voordeliger om jaarlijks weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle grote energieleveranciers. Van alle pakketten vind jij specificaties als herkomst van stroom en gas, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Gruitrode, en de overstapbonus. Selecteer de leverancier die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede aanbieder in het lijstje? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de onderneming. O.a. www.essent.be + www.zeno.be. De door jou gekozen energieleverancier regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Gruitrode


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €305 rendement bieden. Maar, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna bekijk je 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Praktisch advies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Tip 3: sloffen dragen in huis.
 • Bezuinigadvies 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Praktisch advies 5: laat lichten niet onnodig branden

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers adviseren: maak een sport van het overstappen in Gruitrode. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen overstappen van leverancier, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Dikwijls worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En tevens ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Gruitrode. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij 1 jarige contracten ontvang je elk jaar deze hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans regelt de nieuwe gas en stroom leverancier dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de beste energiemaatschappij. Zoals Eneco, ENGIE of Wase Wind. Bij de volgende stap bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Jouw toekomstige energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Via deze website vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.energie2030.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Gruitrode vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Gruitrode en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Gruitrode

De meeste aanbieders bieden onderhand groene stroom in Gruitrode. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder groene energie contract is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Gruitrode vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Oudsbergen kennen we diverse initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3670. Als inwoner van deze plaats kan je vaak met financiële bonussen meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Limburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Huis met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bezoek ook Mega energie.