Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Stokkem

Eenvoudig energie vergelijken in Stokkem? Met behulp van deze website vind je moeiteloos alle interessante energie aanbieders zoals Essent & Aspiravi. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Stokkem de laagste prijs biedt. Tevens vind je op deze website belangrijke info over zaken als onderwerpenen de slimme meter. Bovendien vind je hier handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Dilsen-Stokkem
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,425
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle leveranciersbij elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 475,00.

Moeiteloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Stokkem?

We zien best veel energieleveranciers actief in de regio Stokkem. Van Essent tot bijvoorbeeld Mega, je ziet door de bomen het bos niet meer. Momenteel kun je kiezen uit circa 20 energieleveranciers. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Inter-Energa. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke gas en stroom organisaties mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Stokkem is op dit moment? Geef vlug jouw eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening wil iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. D.m.v onze handige vergelijker achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Stokkem, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van selecties maken in de energievergelijker vind je eenvoudig een abonnement dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Stokkem

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: Gemakkelijke verhuisservice
 • MEGA: Diverse looptijden
 • Essent: Exclusieve aanbiedingen
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Blog met handige bespaartips
 • Watz: Transparant en eerlijk
 • Wase Wind: Levert 100% zuivere windstroom
 • Comfort Energy: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Poweo: Ook flexibele prijzen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2024)

De voorwaarden van gas en stroom leveranciers en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Stokkem is Inter-Energa. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Dilsen-Stokkem valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Stokkem

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Dilsen-Stokkem
 • CV ketel: Vaillant
 • Groene stroom: 35,60%
 • Postcode: 3650
 • Verbruik stookolie: 2450 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,425
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-stokkem

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Dit zijn samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Stokkem is dit gemiddeld zo’n 1540 m3 plus 3510 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Dit alles hebben effect op het energietarief.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Omtrent prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. In algemene zin kan het uit om eens in de 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle verkrijgbare energie aanbieders. Bij alle contracten lees je info m.b.t. herkomst energie, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Stokkem, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie actie in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van het bedrijf. Denk aan www.luminus.be of www.eni.com. De betreffende energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Stokkem


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan in sommige gevallen wel €310 korting realiseren. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Via de energiehunter tref jij 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Bespaaradvies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Bezuinigadvies 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Bespaartip 4: geen open haard gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Stokkem. Zodanig ben je het voordeligst uit. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. In de regel worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Stokkem. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij alle jaren zo’n hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak faciliteert jouw gekozen gas en stroom maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de goedkoopste maatschappij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Essent of natuurlijk Energy People. Hierna bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Je nieuwe leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Via onze website vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.lampiris.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij voordelige prijzen en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Stokkem vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Stokkem en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Stokkem

De meeste organisaties leveren op dit moment groene stroom in Stokkem. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom wijkt nogal af. Niet elk “groene energie” label is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan het filter “Groene energie uit NL”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Stokkem vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In de streek van de gemeente Dilsen-Stokkem zien we meerdere stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3650. In deze buurt kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Limburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Essent energie.