Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Elen

Meteen energie vergelijken in Elen? Middels www.energiehunter.be vergelijk je gemakkelijk alle relevante maatschappijen als bijv. Watz en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Elen voor jou de beste prijs heeft. Ook bekijk je via onze vergelijker uitgebreide info over topics zoals tarieven van energie * gas en slimme thermostaten. Tevens verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Dilsen-Stokkem
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,422
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle energiebedrijvennaast elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 240,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Elen?

We zien opvallend veel energieleveranciers in Elen. Van Essent tot Comfort Energy, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In mei 2024 tellen we ruim 30 energie aanbieders. Deze aanbieders gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Inter-Energa. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke energiebedrijven er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Elen is die past bij jouw verbruik? Geef gemakkelijk de privé gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, gas & stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een storing, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Aan de hand van de energievergelijker achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Elen, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Dankzij jouw input in de prijzenvergelijker bekijk je moeiteloos een energieovereenkomst dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Elen

 • Engie: Online energiesimulator
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • MEGA: Gemakkelijke verhuisservice
 • Essent: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Eneco: Eigen account
 • Luminus: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Elegant: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Watz: Waar loyale klanten worden beloond
 • Wase Wind: Duidelijke website
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Gemakkelijk prijs berekenen

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen mei 2024)

De condities van energie-organisaties en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er diverse beheerders op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Elen is Inter-Energa. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Dilsen-Stokkem valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Elen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Dilsen-Stokkem
 • CV Merk: Elco
 • Groene stroom: 35,30%
 • Centrale postcode: 3650
 • Gem. mazout: 2420 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,422
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-elen

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met de basisinformatie. Onder andere grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Elen bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1525 m3 + 3495 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. Dit alles dragen bij aan de energiekosten.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Doorgaans is het een goed idee om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle erkende aanbieders van energie. Van alle contracten check jij data als herkomst van stroom en gas, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Elen, en de welkomstbonus. Kies de partij die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een goede kortingsactie tegengekomen? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. Onder andere www.luminus.be en www.elegant.be. De nieuwe maatschappij zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Elen


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan wel €290 opleveren. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters vind je 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: een programmeerbare thermostaat
 • Tip 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Bespaaradvies 3: was met waterbesparing
 • Bezuinigtip 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Bezuinigadvies 5: laat lichten niet onnodig branden

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Elen. Zodoende bespaar je het meeste geld. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, switchen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En mogelijk wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Elen. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij een jaarcontract krijg je ieder jaar zo’n hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal verwerkt je toekomstige energieleverancier de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer een beschikbare leverancier. Zoals Eneco, Lampiris en Eni. Daarna selecteer je de startdatum van het abonnement. Jullie gekozen energie-organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij de Energiehunter bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.essent.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij lagere tarieven en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Elen vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Elen en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Elen

Bijna alle leveranciers bieden inmiddels groene stroom in Elen. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk “groene energie” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan zeker voor “Groen uit NL”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Elen vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Dilsen-Stokkem zien we meerdere opdrachten binnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3650. In deze woonplaats kan je soms extra voordelig meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Limburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Warm water via de zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Poweo mei 2024.