Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Boorsem

Meteen energie vergelijken in Boorsem? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be ontdek je gemakkelijk alle erkende energie aanbieders zoals Luminus en Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Boorsem de beste deal heeft! Tevens vergaar je via de energievergelijker waardevolle informatie over thema’s zoals tarieven en de slimme meter. Tevens vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Maasmechelen
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,416
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Eenvoudig besparen tot wel € 210,00.

Moeiteloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Boorsem?

We zien steeds meer energieleveranciers actief in de regio Boorsem. Dat gaat van Engie tot Watz, de keuze is reusachtig groot. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 20 aanbieders. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het net van Inter-Energa. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke energie-aanbieders er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Boorsem is voor jouw verbruik? Vul gelijk jouw gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, energiemaatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van de energietarievenvergelijker achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Boorsem, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Geholpen door filters in de Energiehunter check jij gemakkelijk een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Boorsem

 • Engie: Eigen account
 • OCTA+: Contact via telefoon, mail en social media
 • Lampiris: Online meterstanden doorgeven
 • MEGA: Persoonlijke klantendienst
 • Essent: Een passend contract voor elk huishouden
 • Eneco: Online facturen bekijken
 • Luminus: Prima klantendienst
 • Elegant: Ook met zonnepanelen
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Prima klantendienst
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Ook met zonnepanelen

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De producten van energie-aanbieders en de energietarieven variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er diverse netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder rekent eigen prijsstellingen voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Boorsem betreft Inter-Energa. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Maasmechelen is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Boorsem

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Maasmechelen
 • CV Merk: Watts
 • Groene energie: 34,70%
 • Postcodegebied: 3631
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2360 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,416
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-boorsem

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Onder andere grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Boorsem bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1495 m3 + 3465 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Deze factoren bepalen de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Omtrent contractduur kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Normaliter is het gunstiger om elke 12 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle mogelijke energie aanbieders. Van ieder pakket check je details aangaande soort energie, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Boorsem, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die past bij jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een goede prijsaanbieding in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Zoals www.luminus.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande leverancier zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Boorsem


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €295 bonus betekenen. Evenwel, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna tref je 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Advies 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Praktische tip 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Bezuinigtip 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Praktisch advies 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Praktisch advies 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Boorsem. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je overstappen van aanbieder, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Vaak kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En soms wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten hanteren we: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met velerlei kortlopende energiecontracten voor Boorsem. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij ieder jaar een zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans verzorgt jouw aankomende energie-aanbieder de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en kies de beste of voordeligste energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Luminus, ENGIE + Aspiravi. Bij de volgende stap neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Jullie betreffende leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van onze website achterhaal je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.energie2030.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij lage kosten en scherpe welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Boorsem vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Boorsem en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Boorsem

Tal van energieleveranciers faciliteren vandaag de dag groene stroom in Boorsem. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet alle groene energie kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Gebruik dan een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Boorsem vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Maasmechelen bestaan er tegenwoordig diverse plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3631. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht tegen een gunstig tarief meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Limburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler integreren
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk details over Luminus april 2024.