Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Meeswijk

Direct energie vergelijken in Meeswijk? Via www.energiehunter.be vind je gemakkelijk alle relevante leveranciers als o.a. Eneco en Antargaz. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Meeswijk prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij tref je op deze pagina praktische informatie over zaken als o.a. maatschappijen en salderen. Verder geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Maasmechelen
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,413
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle grote maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 330,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Meeswijk?

Wij zien best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Meeswijk. Van Lampirus tot bijvoorbeeld Comfort Energy, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag kun je kiezen uit circa 30 maatschappijen. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Inter-Energa. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke energieleveranciers actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Meeswijk is in mei 2024? Voer moeiteloos jouw eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, gas & stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van de energievergelijker vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Meeswijk, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van selecties maken in onze vergelijker checken jullie probleemloos een contract dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Meeswijk

 • Engie: Online prijs berekenen
 • OCTA+: Gemakkelijke verhuisservice
 • Lampiris: Online prijs berekenen
 • MEGA: Online grip op je kosten
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: Alles beheren via de klantzone
 • Luminus: Online energiesimulator
 • Elegant: Meerdere contracten
 • Watz: Ook modelcontracten
 • Wase Wind: Verstand van (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Eenvoudige verhuisservice

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen mei 2024)

Het aanbod van maatschappijen en de energiekosten wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er allerlei netbeheerders verbonden zijn. Iedere netbeheerder verwerkt weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Meeswijk is Inter-Energa. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Maasmechelen valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Meeswijk

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Maasmechelen
 • Populaire CV: Pentec
 • Groene stroom: 34,40%
 • Hoofdpostcode: 3630
 • Mazout consumptie: 2330 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,413
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-meeswijk

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Meeswijk is het gemiddelde verbruik ong. 1480 m3 en 3450 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Wat betreft prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. In algemene zin kan het uit om eens per jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle beschikbare aanbieders van energie. Bij ieder pakket achterhaal jij details over type energie, type contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Meeswijk, en de welkomstkorting. Kies de leverancier die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele korting in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van het energiebedrijf. Denk aan www.luminus.be + www.aspiravi.be. De gekozen energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Meeswijk


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €325 besparen. Daartegenover, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand bekijk je 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Praktische tip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Praktisch advies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Praktische tip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Praktische tip 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Meeswijk. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, overstappen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. Vaak vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En eventueel krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld werkt het zo: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Meeswijk. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij een jaarcontract ontvang jij elke 12 maanden zo’n concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard verzorgt je geselecteerde organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en neem een nieuwe energieleverancier. Onder andere Eneco, ENGIE en Wase Wind. Daarna neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Je nieuwe gas en stroom leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij de Energiehunter vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.eneco.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van voordelige prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Meeswijk vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Meeswijk en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Meeswijk

Een groot deel van de energiemaatschappijen verschaffen onderwijl groene stroom in Meeswijk. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk “groene energie” label draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan het filter “Groene energie uit NL”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Meeswijk vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Maasmechelen bestaan er tegenwoordig diverse plannen volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3630. Als inwoner van deze plaats kan je steeds vaker met financiële bonussen participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Limburg energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler in de woning
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Essent mei 2024.