Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mechelen-Aan-De-Maas

Op je gemak energie vergelijken in Mechelen-Aan-De-Maas? Geholpen door de energievergelijker check je supersnel alle erkende maatschappijen. Voorbeelden zijn Watz en Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Mechelen-Aan-De-Maas de beste deal heeft! Tevens verzamel je op deze pagina waardevolle informatie over zaken als onderwerpenen handige bespaartips. Tevens vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Maasmechelen
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,412
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle aanbieders vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Eenvoudig besparen tot wel € 420,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Mechelen-Aan-De-Maas?

Wij zien steeds meer energieleveranciers actief in Mechelen-Aan-De-Maas. Van Antargaz tot en met OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag zijn het zo’n 40 bedrijven. Deze maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Inter-Energa. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke gas & stroom aanbieders actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mechelen-Aan-De-Maas is op dit moment? Geef snel de eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, energie-aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! D.m.v de energietarievenvergelijker ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Mechelen-Aan-De-Maas, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van keuzes in onze vergelijker checkt men gemakkelijk een energie-abonnement dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Mechelen-Aan-De-Maas

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Vaste energieprijzen
 • Lampiris: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • MEGA: Een score van 17/20 door Greenpeace
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: Online inzicht in verbruik
 • Elegant: Verschillende termijnen
 • Watz: Online energiesimulator
 • Wase Wind: Een passend contract voor elk huishouden
 • Comfort Energy: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Poweo: Contact via telefoon, mail en social media

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas & stroom leveranciers en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders diensten leveren. Elke netbeheerder hanteert weer aparte prijzen voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Mechelen-Aan-De-Maas is Inter-Energa. De kosten van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Maasmechelen is de aardgas netbeheerder Inter-Energa. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Mechelen-Aan-De-Maas

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Maasmechelen
 • Populaire CV: Pelgrim
 • Groene energie: 34,30%
 • Postcode: 3630
 • Verbruik Mazout: 2320 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,412
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-mechelen-aan-de-maas

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste de basisinfo. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Mechelen-Aan-De-Maas is het gemiddelde verbruik ong. 1475 m3 en 3445 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Gewoonlijk is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle populaire energie aanbieders. Bij alle pakketten lees jij info als oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, de prijzen van gas en elektra in Mechelen-Aan-De-Maas, en de welkomstbonus. Selecteer de leverancier die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een relevante aanbieder beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de maatschappij. Onder andere www.essent.be en www.ecopower.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Mechelen-Aan-De-Maas


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €370 winst geven. Evenwel, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder profiteer je van vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Tip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Bezuinigadvies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Bespaartip 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Bespaartip 5: neem een klokthermostaat

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Mechelen-Aan-De-Maas. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde veranderingen aanbrengen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Meestal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En tevens krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld werkt het zo: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Mechelen-Aan-De-Maas. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je jaarlijks een dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk verzorgt jouw gekozen energiemaatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de beste of voordeligste energieleverancier. Bedrijven als OCTA+, Lampiris of natuurlijk Ebem. Daarnaast beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Je aankomende energiemaatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Via onze vergelijker bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.lampiris.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Geholpen door lage prijzen en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Mechelen-Aan-De-Maas vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Mechelen-Aan-De-Maas en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Mechelen-Aan-De-Maas

Het merendeel van de energiemaatschappijen faciliteren inmiddels groene stroom in Mechelen-Aan-De-Maas. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt behoorlijk. Niet alle “groene stroom” is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat aanbieders een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval de optie “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Mechelen-Aan-De-Maas vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Maasmechelen zien we vele acties rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3630. In deze woonplaats kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Limburg volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Lees verder alles over Engie april 2024.