Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Veldwezelt

Snel online energie vergelijken in Veldwezelt? Geholpen door www.energiehunter.be ontdek je eenvoudig alle grote leveranciers als bijv. Engie en Belpower. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Veldwezelt de scherpste prijs kan bieden. Daarbij vergaar je via de energievergelijker handige info over thema’s als bijvoorbeeld stroomtarieven en tips om jouw huis te verduurzamen. Tevens geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lanaken
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,408
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle organisaties in een overzicht
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparing loopt op tot € 260,00.

Moeiteloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Veldwezelt?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Veldwezelt. Dit loopt van Engie tot een speler als Luminus, de keuze is reusachtig groot. Op dit moment zijn het zo’n 20 energie aanbieders. Zij zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Inter-Energa. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas & stroom aanbieders mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Veldwezelt is voor jouw verbruik? Vul vlug de privé gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, gas en stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als een storing, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door onze handige vergelijker vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Veldwezelt, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Via filteren in de tarievenvergelijker zoeken jullie verrassend eenvoudig een contract dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Veldwezelt

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Vaste energieprijzen
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Online energiesimulator
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Luminus: Blog met handige bespaartips
 • Elegant: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Watz: Verstand van zaken!
 • Wase Wind: Altijd scherpe acties
 • Comfort Energy: De Mazout expert
 • Poweo: Transparantie en zekerheid met Poweo Fix

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De pakketten van gas & stroom maatschappijen en de vergoedingen zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Veldwezelt betreft Inter-Energa. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Lanaken is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Veldwezelt

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Lanaken
 • Populair merk: Intergas
 • Groene stroom: 33,90%
 • Hoofdpostcode: 3620
 • Mazout: 2280 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,408
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-veldwezelt

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Veldwezelt ligt dit gemiddeld op 1455 m3 en 3425 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contractduur kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Vaak is het een goed idee om eens per jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle beschikbare energie aanbieders. Bij alle contracten bekijk je details zoals soort stroom/gas, soort contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Veldwezelt, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de partij die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede aanbieder gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van het energiebedrijf. Denk aan www.energie2030.be of www.eni.com. Jouw aanstaande energie-partij zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Veldwezelt


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €330 opleveren. Maar, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Via de energiehunter check je 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Bespaaradvies 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Praktisch advies 3: kies een slimme thermostaat
 • Advies 4: spouwmuren isoleren.
 • Bezuinigtip 5: profiteer van gratis daglicht

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Veldwezelt. Zo is de besparing het grootst. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen wisselen van aanbieder, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Doorgaans worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap geldt in beginsel: langlopende contracten zijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Veldwezelt. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je alle jaren deze aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans verwerkt jouw betreffende leverancier dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en neem de beste of voordeligste energieleverancier. Denk aan Luminus, Essent of Poweo. Tevens bepaal je de ingangsdatum (start levering). Jullie betreffende gas en stroom organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Via deze website check je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.eneco.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij lagere tarieven en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Veldwezelt vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Veldwezelt en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Veldwezelt

Veel organisaties faciliteren ondertussen groene stroom in Veldwezelt. Toch is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet alle groene stroom kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat aanbieders een groen beleid hanteren? Kies in dat geval de selectie “Groene Energie uit België”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Veldwezelt vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Lanaken onderscheiden we verscheidene plannen rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3620. In de regio kan je soms vrij voordelig meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Limburg net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Comfort Energy overstappen.