Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Meldert

Direct energie vergelijken in Meldert? Dankzij de energievergelijker ontdek je overzichtelijk alle beschikbare energiebedrijven als bijvoorbeeld Watz & Belpower. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Meldert de laagste prijs biedt. Bovendien vergaar je via de energievergelijker handige informatie over items zoals wat een geschikt overstapmoment is en handige bespaartips. Bovendien verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Lummen
Netbeheerder Elektra:Inter-Energa
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,402
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende maatschappijennaast elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Eenvoudig besparen tot wel € 345,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Meldert?

Wij zien flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Meldert. Dit varieert van Poweo tot aanbieders zoals Luminus, de keuze is reusachtig groot. In april 2024 tellen we ruim 35 providers. Zij nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Inter-Energa. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke gas en stroom maatschappijen mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Meldert is? Geef snel jouw gegevens in, vind de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, gas & stroom organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Middels de vergelijkingstool bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Meldert, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Middels filteren in de Energiehunter bekijk je zonder problemen een contract dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Meldert

 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • OCTA+: Met praktische energie-bespaartips
 • Lampiris: Jouw trouw wordt beloond
 • MEGA: Inzicht in energiegebruik
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Uitstekende klantenservice
 • Watz: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Exclusieve aanbiedingen
 • Poweo: Ook flexibele prijzen

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas & stroom leveranciers en de energietarieven zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Meldert heet Inter-Energa. De tarieven van het netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Lummen valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Meldert

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Lummen
 • CV ketel: Brotje
 • Aandeel groen: 33,30%
 • Postcodegebied: 3560
 • Verbruik Mazout: 2220 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Inter-Energa
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,402
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-meldert

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste je contactgegevens. Dat betreft samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Meldert is dit gemiddeld zo’n 1425 m3 + 3395 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Betreffende contracten kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Vaak is het verstandig om ieder jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle erkende maatschappijen en contracten. Van alle pakketten bekijk je gegevens als type energie, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Meldert, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die klopt met jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een relevante leverancier beschikbaar? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de energiemaatschappij. O.a. www.energie2030.be of natuurlijk www.energypeople.be. De door jou gekozen energie-partij zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Meldert


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €260 opleveren. Evenwel, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna lees jij 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: sluit de klep van de open haard
 • Bezuinigtip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Praktische tip 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Advies 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Praktische tip 5: combineer verschillende kleuren was

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Meldert. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde wisselen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen het modelcontract. Normaal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Meldert. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je ieder jaar deze scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard regelt jouw gekozen energie-organisatie de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem een nieuwe energiemaatschappij. Zoals Eneco, Lampiris + Wase Wind. Daarna selecteer je de startdatum van het abonnement. Je aankomende gas en stroom aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Middels deze website vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.luminus.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via goedkope tarieven en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Meldert vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Meldert en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Meldert

Bijna alle leveranciers leveren inmiddels groene stroom in Meldert. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle groene energie draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat leveranciers een groen beleid hanteren? Selecteer dan zeker weten “Groene Energie uit België”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Meldert vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Lummen zijn er steeds meer activiteiten met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3560. In deze buurt kan je soms extra voordelig bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Limburg volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van Eneco overstappen.