Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Schulen

Zonder problemen energie vergelijken in Schulen? Door gebruik te maken van deze website doorzoek je gemakkelijk alle relevante maatschappijen zoals Luminus & Lampirus. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Schulen voor jou de beste prijs heeft. Verder check je op energiehunter.be bruikbare info over onderwerpen als bijvoorbeeld de overstapservice en slimme thermostaten. Ook vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Herk-De-Stad
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,396
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle leveranciersin een overzicht
 • De beste energie aanbiedingen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 335,00.

Eenvoudig overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Schulen?

Wij zien steeds meer energieleveranciers actief in Schulen. Dat gaat van Antargaz tot bijvoorbeeld Watz, er is gewoon veel te kiezen. In april 2024 zijn het zo’n 20 organisaties. Deze energieleveranciers lopen allemaal via de leidingen van Pbe Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke gas en stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Schulen voor jou is? Vul hierna de eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, gas en stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door de vergelijkingstool bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Schulen, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij selecties in de Energiehunter checkt men probleemloos een product dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Schulen

 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • OCTA+: Vaste energieprijzen
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Uitstekende klantenservice
 • Essent: Waar loyale klanten worden beloond
 • Eneco: Eerlijk en transparant
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Ook flexibele prijzen
 • Watz: Verstand van (duurzame) energie
 • Wase Wind: Exclusieve kortingen
 • Comfort Energy: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Poweo: Online account

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas en stroom leveranciers en de prijzen zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders van het net service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder heeft weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Schulen betreft Pbe Vlaanderen. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Herk-De-Stad is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Schulen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Herk-De-Stad
 • Populair merk: Wolf
 • Groene stroom: 32,70%
 • Postcodegebied: 3540
 • Mazout: 2160 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,396
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-schulen

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk de standaard informatie. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Schulen bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1600 m3 + 3365 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. In de regel is het een goed idee om eens per jaar weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat daarna komt is een tabel met alle beschikbare aanbieders van energie. Van ieder contract bekijk je info met betrekking tot soort stroom/gas, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Schulen, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een relevante aanbieding gevonden? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van het energiebedrijf. Bijv. www.luminus.be en www.trevion.be. De gekozen energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Schulen


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €350 rendement bieden. Toch, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Op deze pagina vind jij 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Advies 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bespaaradvies 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Praktische tip 4: tochtstrips gebruiken.
 • Praktische tip 5: kies voor een klokthermostaat

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Schulen. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, overstappen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En tevens krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Schulen. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elke 12 maanden zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak faciliteert de nieuwe gas en stroom maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor een nieuwe maatschappij. Zoals Luminus, Lampiris of natuurlijk Comfort Energy. Daarna neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). De aanstaande maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door onze website ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.poweo.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Aan de hand van lage kosten en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Schulen vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Schulen en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Schulen

Het merendeel van de energiemaatschappijen leveren inmiddels groene stroom in Schulen. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle “groene stroom” is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk “groen” genoemd. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan de selectie “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Schulen vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Herk-De-Stad onderscheiden we steeds meer acties binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3540. In deze omgeving kan je in toenemende mate met financiële bonussen meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Limburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Comfort Energy afsluiten.