Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Berbroek

Op je gemak energie vergelijken in Berbroek? Aan de hand van deze website tref je supersnel alle beschikbare maatschappijen als bijv. Eneco & Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Berbroek voor jou de beste prijs heeft. Verder check je op onze website praktische info over items als bijvoorbeeld gastarieven en verschillende contracttypes. Voorts komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Herk-De-Stad
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,394
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende organisaties naast elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar tot wel € 325,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Berbroek?

We zien flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Berbroek. Van Lampirus tot aan Ecopower, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 30 bedrijven. Zij maken allemaal gebruik van het netwerk van Pbe Vlaanderen. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke gas en stroom aanbieders je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Berbroek is in april 2024? Geef hieronderde gevraagde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, energie-aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens gas- en stroomstoring, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van onze tarievencheck check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Berbroek, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. Aan de hand van selecties maken in de tarievenvergelijker check je gemakkelijk een energiecontract dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Berbroek

 • Engie: Ook modelcontracten
 • OCTA+: Ook met zonnepanelen
 • Lampiris: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • MEGA: Waar loyale klanten worden beloond
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: Meer waar voor je geld
 • Luminus: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Elegant: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Watz: Inzicht in energiegebruik
 • Wase Wind: Biedt financiële steun aan windparken
 • Comfort Energy: Denkt met jou mee over besparen
 • Poweo: Geen afsluiting, zelfde energie zelfde teller

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas & stroom organisaties en de onkosten kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er meerdere netbeheerders service verlenen. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Berbroek heet Pbe Vlaanderen. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Herk-De-Stad wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Berbroek

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Herk-De-Stad
 • Populaire CV: Remeha
 • Groene energie: 32,50%
 • Centrale postcode: 3540
 • Mazout verbruik: 2140 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,394
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-berbroek

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Begin met je woning en gezinssituatie. Dat betreft de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Berbroek bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1590 m3 en nog eens 3355 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent contracttermijn kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. In de regel is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle grote maatschappijen en contracten. Bij alle pakketten zoek jij informatie als herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Berbroek, en nieuwe klanten korting. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw budget.

 5. Stap online over

  Een populaire actie gevonden? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van het energiebedrijf. Onder andere www.lampiris.be + www.zeno.be. De betreffende energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Berbroek


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €370 rendement bieden. Maar, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina check je 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: draai geen halve wasjes
 • Praktisch advies 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bespaartip 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Bespaartip 4: rolluiken gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: combineer verschillende kleuren was

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Berbroek. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men veranderingen aanbrengen, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast is er sprake van een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Berbroek. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij ieder jaar zo’n scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk faciliteert je toekomstige energie-aanbieder de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE of natuurlijk Energy People. Tevens kies je wanneer het contract in moet gaan. Jullie aanstaande gas en stroom aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Via deze website bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.zeno.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Berbroek vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Berbroek en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Berbroek

Veel energieleveranciers leveren ondertussen groene stroom in Berbroek. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder groene stroom contract draagt terecht die naam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Berbroek vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Herk-De-Stad kennen we vele projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3540. In deze buurt kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Limburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Lees verder alles over Watz afsluiten.