Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Herk-De-Stad

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Herk-De-Stad? Aan de hand van energiehunter.be vergelijk je eenvoudig alle interessante aanbieders als Mega & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Herk-De-Stad voor jou de beste prijs heeft. Daarbij check je op deze pagina belangrijke info over zaken zoals energieproblemen en vaste en variabele tarieven. Voorts geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Herk-De-Stad
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,390
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende maatschappijennaast elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 410,00.

Snel & simpel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Herk-De-Stad?

Wij zien flink wat energieleveranciers actief in de regio Herk-De-Stad. Dat loopt uiteen van Antargaz tot OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. In maart 2024 is het aanbod ongeveer 25 organisaties. Deze aanbieders gebruiken allen het netwerk van Pbe Vlaanderen. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Herk-De-Stad is die past bij jouw verbruik? Geef hierna je persoonlijke gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Maar, energie-organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. D.m.v onze energie vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Herk-De-Stad, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Via selecties in de energievergelijker bekijk je simpel en snel een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Herk-De-Stad

 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • OCTA+: Met aantrekkelijke spaarmodule
 • Lampiris: Online account
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: Interessante korting bij langlopende contracten
 • Eneco: Een passend contract voor elk huishouden
 • Luminus: Eerste producent van groene energie in België
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Online inzicht in verbruik
 • Wase Wind: Prettige klantendienst
 • Comfort Energy: Alles beheren via de klantzone
 • Poweo: Altijd scherpe acties

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De producten van energiemaatschappijen en de prijzen variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat beheerders diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Herk-De-Stad is Pbe Vlaanderen. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Herk-De-Stad valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Herk-De-Stad

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Herk-De-Stad
 • CV Merk: De Dietrich
 • Groene energie: 0,363%
 • Hoofdpostcode: 3540
 • Mazout consumptie: 1820 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,390
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-herk-de-stad

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste de standaard informatie. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Herk-De-Stad bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1495 m3 en 3335 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Deze details dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Dikwijls is het verstandig om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle populaire leveranciers en contracten. Bij elk abonnement achterhaal jij details zoals herkomst van stroom en gas, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Herk-De-Stad, en de welkomstkorting. Kies de partij die past bij jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele korting in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van de maatschappij. Zoals www.lampiris.be en www.zeno.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Herk-De-Stad


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €270 winst geven. Echter, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand bekijk jij 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: kies voor vloerverwarming
 • Praktische tip 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Bespaaradvies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Tip 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Bespaaradvies 5: check regelmatig de radiatoren

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be raden aan: maak een sport van het overstappen in Herk-De-Stad. Op die manier ben je het voordeligst uit. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen switchen, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En eventueel beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld geldt in de basis: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Herk-De-Stad. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je elke 12 maanden een hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak faciliteert je aankomende aanbieder het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een nieuwe aanbieder. Bijvoorbeeld OCTA+, Lampiris en ook Aspiravi. Tevens selecteer je de startdatum van het abonnement. Jullie betreffende maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van de Energiehunter ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eneco.be, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Aan de hand van voordelige tarieven en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Herk-De-Stad vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Herk-De-Stad en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Herk-De-Stad

Een aanzienlijk deel van de leveranciers verschaffen ondertussen groene stroom in Herk-De-Stad. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom varieert per leverancier. Niet alle groene stroom heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan het filter “Groene stroom uit België”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Herk-De-Stad vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Herk-De-Stad kennen we diverse activiteiten met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3540. In deze buurt kan je vaak tegen een gunstig tarief meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Limburg volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk details over OCTA+ tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente