Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Donk

Eenvoudig energie vergelijken in Donk? Dankzij deze website tref je snel en simpel alle erkende aanbieders als bijv. Eneco & Lampirus. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Donk het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts vergaar je via de energievergelijker uitgebreide info over zaken zoals de netbeheerder en tips om jouw huis te verduurzamen. Tevens bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Herk-De-Stad
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,395
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar tot wel € 250,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Donk?

Er zijn meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Donk. Dit varieert van Eneco tot aan Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag zijn het zo’n 40 energie aanbieders. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het netwerk van Pbe Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke gas & stroom maatschappijen je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Donk is voor jouw situatie? Geef gemakkelijk jouw eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap meteen over. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, gas & stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Via onze handige vergelijker ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Donk, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Middels filters in de tool detecteren jullie gemakkelijk een energiecontract dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Donk

 • Engie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Eigen termijnbedrag kiezen
 • MEGA: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Essent: Reken jouw energiekoste online uit
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Luminus: Goede klantenservice
 • Elegant: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Watz: Verschillende termijnen
 • Wase Wind: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Comfort Energy: Met handige energiesimulator
 • Poweo: Duidelijk en eerlijke aanbieder

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De producten van gas en stroom leveranciers en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene beheerders verbonden zijn. Iedere netbeheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Donk betreft Pbe Vlaanderen. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Herk-De-Stad wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Donk

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Herk-De-Stad
 • Populaire CV: Vaillant
 • Groene stroom: 32,60%
 • Postcode: 3540
 • Mazout: 2150 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,395
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-donk

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met de basisinformatie. Dit zijn aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Donk is dit gemiddeld zo’n 1595 m3 en nog eens 3360 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contractduur heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Normaliter is het gunstiger om ieder jaar een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle interessante leveranciers en contracten. Bij ieder abonnement zie je info over oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Donk, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende prijsaanbieding gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van het energiebedrijf. Bijv. www.energie2030.be of natuurlijk www.ebem.be. Jouw aanstaande maatschappij regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Donk


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €360 besparen. Echter, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters lees je 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Praktisch advies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Bespaartip 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Bezuinigadvies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bezuinigtip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Donk. Zodoende ben je het voordeligst uit. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Vaak kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En eventueel ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Donk. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij alle jaren zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk verwerkt jouw aankomende energiemaatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en kies de beste of voordeligste leverancier. Denk aan OCTA+, Essent + Antargaz. Bij de volgende stap beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. De betreffende organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Middels de Energiehunter check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.essent.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij voordelige prijzen en fikse welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Donk vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Donk en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Donk

Veel maatschappijen leveren ondertussen groene stroom in Donk. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen verschilt nogal. Niet alle “groene energie” komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan het filter “Groen uit NL”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Donk vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Herk-De-Stad zien we vele plannen binnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3540. In deze regio kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Limburg helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk details over Lampirus afsluiten.