Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kuringen

Snel online energie vergelijken in Kuringen? Middels de Energiehunter check je snel en simpel alle verkrijgbare leveranciers. Voorbeelden zijn Luminus en Antargaz. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Kuringen het goedkoopste contract aanbiedt. Verder bekijk je op onze website uitgebreide info over thema’s als bijv. onderwerpenen info over het gasvrij maken van jouw woning. Verder vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hasselt
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,389
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende aanbieders in een overzicht
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 315,00.

Moeiteloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Kuringen?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Kuringen. Van Essent tot Comfort Energy, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 20 leveranciers. Zij lopen allemaal via het net van Pbe Vlaanderen. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom aanbieders er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kuringen is die past bij jouw verbruik? Voer moeiteloos jouw gegevens in, vind de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, energiebedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Dankzij de energietarievenvergelijker bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Kuringen, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Dankzij selecties maken in de prijzenvergelijker vindt men zonder problemen een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Kuringen

 • Engie: Met zonnepanelen service
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Prettige klantendienst
 • MEGA: Online inzicht in verbruik
 • Essent: Altijd inzicht in het verbruik
 • Eneco: Loyaliteit wordt beloont via de Comfort Bonus
 • Luminus: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Denkt met jou mee over besparen
 • Wase Wind: Met praktische energie-bespaartips
 • Comfort Energy: Reken jouw energiekoste online uit
 • Poweo: Zelf termijnbedrag wijzigen

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De producten van energie-organisaties en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. Dat zit’m in het feit dat er meerdere beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder verwerkt weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Kuringen heet Pbe Vlaanderen. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Hasselt valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Kuringen

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Hasselt
 • CV ketel: Atag
 • Aandeel duurzaam: 32,00%
 • Centrale postcode: 3511
 • Mazout consumptie: 2090 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,389
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-kuringen

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Dat betreft samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Kuringen ligt dit gemiddeld op 1565 m3 & 3330 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. De genoemde zaken werken door in de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Wat betreft prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. In algemene zin is het verstandig om ieder jaar een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat volgt is de totaallijst met alle populaire energiebedrijven. Bij elk contract zie jij voorwaarden aangaande herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Kuringen, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele actie in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de onderneming. O.a. www.octaplus.be en www.aspiravi.be. De gekozen energiemaatschappij regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Kuringen


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €350 winst geven. Desondanks, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Hieronder bekijk je 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Bezuinigadvies 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Bezuinigadvies 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Bezuinigadvies 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Praktische tip 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten vinden: maak een sport van het overstappen in Kuringen. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, switchen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En misschien krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt werkt het zo: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Kuringen. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je jaarlijks zo’n scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken regelt de aankomende energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de beste of voordeligste maatschappij. Onder andere Luminus, Lampiris + Ecopower. Daarnaast kies je de startdatum van het abonnement. Jouw betreffende gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van www.energiehunter.be check je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.energie2030.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lagere tarieven en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Kuringen vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Kuringen en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Kuringen

Veel maatschappijen leveren onderwijl groene stroom in Kuringen. Echter kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet elk “groene energie” label heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat organisaties een groen beleid hanteren? Gebruik dan de selectie “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Kuringen vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Hasselt bestaan er nogal wat activiteiten met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3511. In deze regio kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Limburg volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bezoek ook Essent afsluiten.