Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Spalbeek

Snel online energie vergelijken in Spalbeek? Aan de hand van onze website check je gemakkelijk alle verkrijgbare leveranciers. Je kunt denken aan Essent & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Spalbeek het goedkoopste contract aanbiedt. Ook verzamel je op deze pagina praktische informatie over topics als tarieven van energie * gas en duurzame verwarmingsbronnen. Tevens komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hasselt
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,388
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenbij elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Eenvoudig besparen tot wel € 495,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Spalbeek?

We zien steeds meer energieleveranciers voorhanden in Spalbeek. Dit varieert van Engie tot Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 40 bedrijven. Deze leveranciers lopen allemaal via de infrastructuur van Pbe Vlaanderen. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke energie-aanbieders er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Spalbeek is in juni 2024? Voer gelijk je persoonlijke gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, energieleveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep wil iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Geholpen door onze handige vergelijker bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Spalbeek, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Middels selecties in de tarievenvergelijker zoeken jullie probleemloos een energiecontract dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Spalbeek

 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Blog met handige bespaartips
 • Elegant: Reken jouw energiekoste online uit
 • Watz: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Wase Wind: Grip op verbruik en de kosten
 • Comfort Energy: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Poweo: Termijnbedrag zelf aanpassen

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van gas & stroom bedrijven en de kosten zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er diverse beheerders van het net verbonden zijn. Iedere beheerder van het net verwerkt eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Spalbeek heet Pbe Vlaanderen. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Hasselt valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Spalbeek

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Hasselt
 • CV Merk: ACV
 • Aandeel groen: 31,90%
 • Hoofdpostcode: 3510
 • Mazout consumptie: 2080 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,388
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-spalbeek

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Spalbeek bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1560 m3 en 3325 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. De data die je invult zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom contracttermijn kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Veelal is het een goed idee om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle erkende energieleveranciers. Van elk contract bekijk je voorwaarden met betrekking tot soort stroom/gas, looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Spalbeek, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een geldige leverancier gecheckt? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.essent.be + www.ebem.be. Jouw nieuwe energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Spalbeek


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan soms wel €275 rendement bieden. Daarentegen, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder tref jij 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Advies 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Tip 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Tip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bezuinigtip 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Spalbeek. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men wisselen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Normaliter worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En mogelijk ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten geldt: meerjarige contracten zijn prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Spalbeek. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij elke 12 maanden een zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk verwerkt je toekomstige gas en stroom aanbieder het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en neem een nieuwe energieleverancier. Bedrijven als Eneco, ENGIE of natuurlijk Aspiravi. Hierna kies je de ingangsdatum van het contract. Jouw aanstaande energie-aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van energiehunter.be vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.wasewind.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van lagere tarieven en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Spalbeek vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Spalbeek en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Spalbeek

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders bieden onderhand groene stroom in Spalbeek. Toch is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wijkt nogal af. Niet elk “groene energie” label draagt terecht die naam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval zeker weten “Groene Energie uit België”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Spalbeek vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Hasselt bestaan er meerdere activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3510. In deze omgeving kan je steeds vaker relatief goedkoop meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Limburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Woning met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Engie afsluiten.