Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken S Gravenwezel

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in S Gravenwezel? Via de Energiehunter check je probleemloos alle interessante energie aanbieders als o.a. Luminus en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in S Gravenwezel voor jou de beste prijs heeft. Verder tref je via de energievergelijker bruikbare informatie over onderwerpen als het ideale overstapmoment en vaste of variabele tarieven. Verder geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Schilde
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,382
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Besparing loopt op tot € 390,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen S Gravenwezel?

Er zijn erg veel energieleveranciers actief in S Gravenwezel. Van Lampirus tot aan Ecopower, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik tellen we ruim 30 maatschappijen. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het net van Pbe Vlaanderen. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke gas en stroom leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in S Gravenwezel is op dit moment? Geef gelijk de gevraagde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Echter, energie-organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er een gasstoring, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. D.m.v onze prijzencheck ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van S Gravenwezel, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van jouw input in de energievergelijker bekijk je probleemloos een energiecontract dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in S Gravenwezel

 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • OCTA+: Online grip op je kosten
 • Lampiris: Tot €200 korting
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Luminus: Transparant en eerlijk
 • Elegant: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Watz: Vaste energieprijzen
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Verstand van zaken!
 • Poweo: Meerdere contracten

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van organisaties en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in S Gravenwezel heet Pbe Vlaanderen. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Schilde valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens S Gravenwezel

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Schilde
 • CV Merk: Pelgrim
 • Groene stroom: 31,30%
 • Hoofdpostcode: 2970
 • Mazout verbruik: 2020 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,382
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-s-gravenwezel

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Dat betreft aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom S Gravenwezel is dit gemiddeld zo’n 1530 m3 en 3510 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens werken door in de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Ten aanzien van looptijd kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Gewoonlijk is het slim om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je ziet nu de totaallijst met alle interessante energiebedrijven. Van ieder abonnement tref je details aangaande oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in S Gravenwezel, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die in lijn is met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante actie gespot? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de aanbieder. Bijv. www.energie2030.be of natuurlijk www.eni.com. De betreffende energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in S Gravenwezel


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €350 besparen. Daartegenover, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Via de energiehunter profiteer je van 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Bezuinigtip 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Tip 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Bezuinigadvies 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Praktisch advies 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in S Gravenwezel. Dan betaal je het minst voor je energie. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, overstappen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Vaak worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij dit type contract profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk is er sprake van een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld is de stelregel: meerjarige contracten zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor S Gravenwezel. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij jaarlijks zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans regelt de aankomende gas en stroom organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de beste partij. Bijvoorbeeld OCTA+, ENGIE of natuurlijk Aspiravi. Ook bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw aanstaande leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van www.energiehunter.be tref je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.trevion.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven S Gravenwezel vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in S Gravenwezel en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in S Gravenwezel

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders ondersteunen inmiddels groene stroom in S Gravenwezel. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom is zeer divers. Niet elk “groene energie” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Neem dan het filter “Groen uit België”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in S Gravenwezel vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Schilde bestaan er steeds meer acties rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 2970. In deze woonplaats kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Antwerpen helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen installeren
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Check ook Watz abonnement.