Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Amands

Op je gemak energie vergelijken in Sint-Amands? Aan de hand van deze website achterhaal je eenvoudig alle verkrijgbare energiebedrijven als bijvoorbeeld Luminus en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en vind uit welke energieleverancier in Sint-Amands prijstechnisch het meest interessant is. Verder bekijk je op deze website handige informatie over zaken zoals verschillende gasregio’s en handige bespaartips. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Puurs-Sint-Amands
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,378
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijenbij elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 210,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Sint-Amands?

Wij zien flink wat energieleveranciers voorhanden in Sint-Amands. Dat loopt uiteen van Poweo tot Mega, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 20 providers. Deze leveranciers werken uitsluitend met de infrastructuur van Pbe Vlaanderen. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke organisaties tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Amands is op dit moment? Vul gelijk jouw gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, gas en stroom bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Conclusie: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van de energiehunter tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Sint-Amands, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Aan de hand van selecties maken in onze vergelijker check je eenvoudig een contract dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Sint-Amands

 • Engie: Transparant en eerlijk
 • OCTA+: Ook met zonnepanelen
 • Lampiris: Online inzicht in verbruik
 • MEGA: de duurzaam goedkopere energieleverancier
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Loyaliteit wordt beloont via de Comfort Bonus
 • Luminus: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Altijd bereikbaar
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Poweo: Kennis van zaken over (duurzame) energie

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van gas & stroom aanbieders en de energiekosten verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er diverse beheerders van het net actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Sint-Amands betreft Pbe Vlaanderen. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Puurs-Sint-Amands valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Sint-Amands

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Puurs-Sint-Amands
 • CV ketel: Intergas
 • Groene energie: 30,90%
 • Postcode: 2890
 • Aantal mazout liters: 1980 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,378
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-sint-amands

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met de basisinfo. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Sint-Amands ligt dat gemiddeld op circa 1510 m3 en 3490 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details beïnvloeden de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Normaal is het slim om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle beschikbare energieleveranciers. Bij ieder abonnement lees je details als type stroom/gas, type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Sint-Amands, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die past bij de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante korting tegengekomen? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van het energiebedrijf. Bijv. www.octaplus.be of www.belpower.be. De gekozen energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Sint-Amands


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €285 rendement bieden. Desondanks, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be tref je 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: ventileer kort en bewust
 • Bezuinigtip 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Praktische tip 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Bespaartip 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Praktische tip 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Sint-Amands. In dat geval is de besparing het grootst. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, overstappen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Doorgaans wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien is er sprake van een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten geldt: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Sint-Amands. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij elke 12 maanden deze hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk regelt je geselecteerde gas en stroom maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de voordeligste energieleverancier. Onder andere Eneco, Essent + Antargaz. Daarna kies je de ingangsdatum van het contract. Je nieuwe gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van onze vergelijker check je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.zeno.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Middels lage prijzen en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Sint-Amands vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Sint-Amands en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Sint-Amands

Veel bedrijven verschaffen onderhand groene stroom in Sint-Amands. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder “groene energie” contract draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval zeker weten “Groen uit NL”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Sint-Amands vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Puurs-Sint-Amands bestaan er steeds meer activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 2890. In deze buurt kan je in toenemende mate heel gunstig participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Antwerpen volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Woning met zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Check ook Eneco abonnement.