Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ruisbroek

Eenvoudig energie vergelijken in Ruisbroek? Via de Energiehunter achterhaal je overzichtelijk alle beschikbare energieleveranciers als Luminus & Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Ruisbroek de laagste prijs biedt. Voorts bekijk je via de energievergelijker belangrijke informatie over zaken als bijv. energiebelastingen en variabele of vaste tarieven. Voorts bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Puurs-Sint-Amands
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,372
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijenvergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 350,00.

Snel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Ruisbroek?

Wij zien enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Ruisbroek. Van Essent tot aanbieders zoals Watz, de keuze is enorm. Op dit moment tellen we ruim 40 bedrijven. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Iverlek. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke gas & stroom maatschappijen actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ruisbroek is voor jouw situatie? Geef hierna de benodigde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, gas en stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens een gasstoring, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van de energievergelijker vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Ruisbroek, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Aan de hand van filters in de tarievenvergelijker bekijkt men simpel en snel een energie-abonnement dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Ruisbroek

 • Engie: Betaalbare energie
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: Jouw trouw wordt beloond
 • MEGA: Prima klantendienst
 • Essent: Tot €150 korting bij een 3-jarig contract
 • Eneco: Exclusieve aanbiedingen
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Vlekkeloze service
 • Watz: Ook flexibele prijzen
 • Wase Wind: Transparante prijzen
 • Comfort Energy: Eigen account
 • Poweo: Voor de klein- en grootverbruiker

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van organisaties en de energiekosten zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei beheerders dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Ruisbroek betreft Iverlek. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Puurs-Sint-Amands is de netbeheerder van het gas Iverlek. Bij een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Ruisbroek

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Puurs-Sint-Amands
 • CV ketel: Brotje
 • Groene energie: 30,30%
 • Postcodegebied: 2870
 • Verbruik stookolie: 1920 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,372
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-ruisbroek

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Dit zijn samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Ruisbroek is dat gemiddeld 1480 m3 en 3460 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Dikwijls is het slim om jaarlijks een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle populaire energieleveranciers. Bij ieder contract bekijk jij gegevens over herkomst van stroom en gas, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Ruisbroek, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die past bij jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte aanbieding tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de website van het bedrijf. Dit kan zijn www.essent.be + www.ebem.be. De betreffende leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Ruisbroek


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €275 korting realiseren. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Op deze pagina tref je 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Bespaaradvies 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Bezuinigtip 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Tip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Tip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Ruisbroek. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Let op, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, switchen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En vaak krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Ruisbroek. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij 12 maandelijkse contracten krijg je jaarlijks deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw aankomende maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en ga voor de beste energiemaatschappij. Denk aan Eneco, Lampiris of natuurlijk Ecopower. Hierna bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw toekomstige aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van www.energiehunter.be tref je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van lage kosten en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Ruisbroek vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Ruisbroek en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Ruisbroek

Een groot deel van de energie aanbieders bieden onderwijl groene stroom in Ruisbroek. Toch is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene stroom label komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Ruisbroek vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Puurs-Sint-Amands bestaan er tegenwoordig meerdere plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 2870. In de regio kan je in toenemende mate heel gunstig participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Antwerpen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Comfort Energy tarieven.