Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Liezele

Snel energie vergelijken in Liezele? Aan de hand van de Energiehunter check je probleemloos alle relevante bedrijven. Je kunt denken aan Eneco & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Liezele het goedkoopste contract aanbiedt. Ook vergaar je op deze pagina praktische informatie over onderwerpen als bijv. energieaansluitingen en handige bespaartips. Daarnaast geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Puurs-Sint-Amands
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,37
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende maatschappijennaast elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar tot wel € 350,00.

Zonder problemen overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Liezele?

Er zijn best veel energieleveranciers beschikbaar in Liezele. Van Antargaz tot Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit moment kun je kiezen uit circa 20 maatschappijen. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Pbe Vlaanderen. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context bieden wij de energiesimulator. Weten welke gas & stroom bedrijven actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Liezele is voor jouw verbruik? Voer hierna jouw gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, gas en stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een storing, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van onze tarievencheck tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Liezele, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Door middel van selecties in de tarievenvergelijker achterhalen jullie gemakkelijk een energie-abonnement dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Liezele

 • Engie: Exclusieve kortingen
 • OCTA+: Prettige klantendienst
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Eenvoudig verbruik inzien
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Meerdere contracten
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Een passend contract voor elk huishouden
 • Watz: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Wase Wind: Prettige klantendienst
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Prima klantendienst

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van organisaties en de kosten verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere netbeheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert weer andere tarieven voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Liezele betreft Pbe Vlaanderen. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Puurs-Sint-Amands is de aardgas netbeheerder Iverlek. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Liezele

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Puurs-Sint-Amands
 • Populair merk: Baxi
 • Groene energie: 30,10%
 • Centrale postcode: 2870
 • Gem. mazout: 1900 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,37
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-liezele

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Liezele is dat gemiddeld 1470 m3 en 3450 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Al deze zaken hebben effect op de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Betreffende looptijd zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. In de regel kan het uit om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is een overzicht met alle grote aanbieders van energie. Bij alle contracten achterhaal jij specificaties m.b.t. herkomst energie, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Liezele, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte korting gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de energieleverancier. O.a. www.octaplus.be of www.ecopower.be. De nieuwe energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Liezele


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €305 opleveren. Evenwel, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina profiteer je van vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Praktische tip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Praktische tip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Advies 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bezuinigadvies 5: profiteer van gratis daglicht

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Liezele. Zodoende is de besparing het grootst. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. In de regel worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Liezele. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elke 12 maanden deze aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel regelt de aanstaande aanbieder het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en kies een nieuwe energieleverancier. Denk aan Eneco, ENGIE of Energie 2030. Vervolgens neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. De toekomstige energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels de energievergelijker check je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.octaplus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij lage kosten en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Liezele vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Liezele en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Liezele

Tal van aanbieders leveren momenteel groene stroom in Liezele. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet ieder groene energie contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval zeker voor “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Liezele vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In en rondom de gemeente Puurs-Sint-Amands zien we steeds meer stappen met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 2870. In deze woonplaats kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Antwerpen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk info van Watz tarieven.