Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Reet

Gemakkelijk energie vergelijken in Reet? Met behulp van energiehunter.be vind je gemakkelijk alle verkrijgbare leveranciers. Je kunt denken aan Essent & Antargaz. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Reet voor jou de beste prijs heeft. Bovendien tref je via de energievergelijker handige info over zaken zoals tarieven van energie * gas en variabele of vaste tarieven. Daarnaast geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Rumst
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,366
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 405,00.

Snel & simpel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Reet?

We zien een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Reet. Dat loopt van Essent tot bijvoorbeeld Comfort Energy, je ziet door de bomen het bos niet meer. Hedendaags tellen we ruim 20 energieleveranciers. Zij werken allemaal op basis van de leidingen van Pbe Vlaanderen. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke gas & stroom leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Reet is voor jouw verbruik? Vul vlug je persoonlijke gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Echter, gas & stroom organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van de energievergelijker bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Reet, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Door middel van filters in de energievergelijker check je gemakkelijk een energie-abonnement dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Reet

 • Engie: Gemakkelijke verhuisservice
 • OCTA+: Eigen account
 • Lampiris: Inzicht in energiegebruik
 • MEGA: Meer dan 90% van de klanten zijn tevreden
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: Eigen account
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Simpel en eenvoudig
 • Watz: Waar loyale klanten worden beloond
 • Wase Wind: Zes verschillende windparken
 • Comfort Energy: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Poweo: Transparantie en zekerheid met Poweo Fix

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De pakketten van bedrijven en de energietarieven zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Reet betreft Pbe Vlaanderen. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Rumst is de huidige netbeheerder van het aardgas Iverlek. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Reet

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Rumst
 • CV Merk: Wolf
 • Aandeel duurzaam: 29,70%
 • Centrale postcode: 2840
 • Mazout: 1860 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,366
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-reet

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Dit gaat over grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Reet bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1450 m3 en 3430 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze aspecten hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Gewoonlijk loont het om eens per jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je ziet nu een overzicht met alle grote maatschappijen en contracten. Bij elk contract zoek je data m.b.t. soort energie, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Reet, en de overstapbonus. Kies de partij die matcht met jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een actuele aanbieder tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de maatschappij. Denk aan www.engie.be of natuurlijk www.trevion.be. Jouw nieuwe energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Reet


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €390 rendement bieden. Maar, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder tref je 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Bezuinigtip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Bezuinigadvies 3: sloffen dragen in huis.
 • Advies 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Praktische tip 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Reet. In dat geval ben je het voordeligst uit. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, overstappen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Normaal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En tevens ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld geldt: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Reet. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij jaarlijks deze hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard verzorgt jouw nieuwe maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en kies de voordeligste energieleverancier. Bijvoorbeeld Eneco, Lampiris of natuurlijk Wase Wind. Hierna beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie betreffende energie-organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Middels www.energiehunter.be achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.essent.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels voordelige prijzen en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Reet vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Reet en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Reet

Een groot deel van de energieleveranciers leveren onderhand groene stroom in Reet. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom is zeer divers. Niet ieder “groene stroom” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Reet vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Rumst onderscheiden we nogal wat activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 2840. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer extra voordelig meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Antwerpen helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Check ook Eneco tarieven.