Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rumst

Zonder problemen energie vergelijken in Rumst? Dankzij www.energiehunter.be vergelijk je snel en simpel alle interessante bedrijven als o.a. Engie & Belpower. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Rumst prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast check je op deze website bruikbare informatie over thema’s als bijv. wat een geschikt overstapmoment is en duurzame verwarmingsbronnen. Tevens geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Rumst
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,371
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle organisaties naast elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 455,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Rumst?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Rumst. Van Lampirus tot aanbieders zoals Comfort Energy, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 25 maatschappijen. Deze bedrijven lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Iverlek. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke gas en stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rumst is voor jouw situatie? Voer eenvoudig je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, energie-organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Dankzij onze energie ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Rumst, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Dankzij filters in de Energiehunter achterhalen jullie eenvoudig een contract dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Rumst

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: Eerlijk en transparant
 • Lampiris: Reken jouw energiekoste online uit
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Online energiesimulator
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Luminus: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Elegant: Handige website
 • Watz: Ook flexibele prijzen
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Poweo: Eenvoudig, vast aanbod tegen vaste prijs

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen februari 2024)

De producten van energie-organisaties en de tarieven zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er meerdere beheerders service verlenen. Iedere netbeheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Rumst heet Iverlek. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Rumst is de huidige netbeheerder van het aardgas Iverlek. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Rumst

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Rumst
 • CV Merk: Brotje
 • Groene energie: 0,344%
 • Hoofdpostcode: 2840
 • Gem. mazout: 1630 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,371
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-rumst

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Begin met je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Rumst is dat gemiddeld 1400 m3 + 3455 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. De data die je invult werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. Vaak is het slim om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle grote aanbieders + contracten. Bij ieder abonnement lees je informatie over soort energie, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Rumst, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een relevante kortingsactie gevonden? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de maatschappij. Zoals www.energie2030.be en www.energypeople.be. Jouw nieuwe aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Rumst


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan soms wel €360 voordeel geven. Maar, wat kan je nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be vind jij vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: draai geen halve wasjes
 • Bezuinigadvies 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Praktische tip 3: kies een slimme thermostaat
 • Tip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Tip 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Rumst. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men wisselen van maatschappij, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. In de regel worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En mogelijk is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In energieland geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Rumst. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten krijg je jaarlijks een hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel regelt je nieuwe organisatie het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer een nieuwe energieaanbieder. Zoals Luminus, Essent + Ecopower. Vervolgens selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Je geselecteerde aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Dankzij energiehunter.be bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.lampiris.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Rumst vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Rumst en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Rumst

De meeste maatschappijen leveren onderwijl groene stroom in Rumst. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene stroom” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval zeker weten “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Rumst vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Rumst kennen we steeds meer activiteiten met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 2840. In de regio kan je soms extra voordelig deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Antwerpen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen op het dak
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk ook Comfort Energy.


Alle plaatsen in deze gemeente