Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Edegem

Zonder problemen energie vergelijken in Edegem? Via onze website check je overzichtelijk alle bekende energieleveranciers. Je kunt denken aan Luminus en Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Edegem het goedkoopste contract aanbiedt. Verder lees je op energiehunter.be praktische info over topics zoals energieaansluitingen en info over duurzame energie. Daarnaast bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Edegem
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,367
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende aanbieders vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 260,00.

Snel & simpel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Edegem?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Edegem. Van Poweo tot en met Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Hedendaags heb je de keuze uit zo’n 25 organisaties. Deze aanbieders lopen allemaal via de leidingen van Iverlek. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Benieuwd welke gas & stroom leveranciers mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Edegem voor jou is? Geef eenvoudig de privé gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, gas en stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er een storing, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Middels onze handige vergelijker tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Edegem, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van filters in de tool achterhaalt men simpel en snel een contract dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Edegem

 • Engie: Verschillende termijnen
 • OCTA+: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Lampiris: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • MEGA: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Handige tips op Lifebyessent.be
 • Eneco: Wekt groot deel elektriciteit zelf op
 • Luminus: Altijd scherpe acties
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Wase Wind: Grip op verbruik en de kosten
 • Comfort Energy: Ook met zonnepanelen
 • Poweo: Klantendienst die voor jou klaar staat

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De pakketten van organisaties en de energietarieven variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er diverse beheerders verbonden zijn. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Edegem heet Iverlek. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Edegem is de huidige netbeheerder van het aardgas Iverlek. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Edegem

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Edegem
 • Populair merk: Agpo
 • Aandeel groen: 0,34%
 • Centrale postcode: 2650
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1590 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,367
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-edegem

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Dat betreft aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Edegem is het gemiddelde verbruik ong. 1585 m3 en 3435 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. De genoemde zaken bepalen jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Gewoonlijk is het verstandig om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Er volgt nu een overzicht met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Van elk pakket check je details m.b.t. type stroom/gas, type contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Edegem, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige actie in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.luminus.be en www.antargaz.be. Jouw toekomstige maatschappij zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Edegem


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €365 opleveren. Evenwel, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand vind je 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: gebruik alleen A++ producten
 • Bezuinigtip 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Bezuinigadvies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bezuinigadvies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Praktisch advies 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Edegem. Zo betaal je het minst voor je energie. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men veranderingen aanbrengen, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Meestal vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht wordt je wel beloond met een introductiekorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld hanteren we: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met allerlei kortlopende energiecontracten voor Edegem. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je ieder jaar deze persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans regelt jouw aankomende aanbieder het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en kies een nieuwe aanbieder. Zoals Eneco, ENGIE en ook Comfort Energy. Bij de volgende stap neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. Je aankomende aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van onze website vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Super simpel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Edegem vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Edegem en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Edegem

Een groot deel van de organisaties verschaffen momenteel groene stroom in Edegem. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom is zeer divers. Niet alle groene stroom kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Kies dan een filter voor “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Edegem vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Edegem bestaan er allerlei stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 2650. In deze plaats kan je meer en meer met financiële bonussen meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Antwerpen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Luminus.