Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Berlaar

Direct energie vergelijken in Berlaar? Middels de energievergelijker vind je snel en simpel alle relevante leveranciers. Voorbeelden zijn OCTA+ & Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Berlaar de beste deal heeft! Daarbij verzamel je op deze pagina bruikbare informatie over zaken als bijv. verschillende gasregio’s en duurzame verwarmingsbronnen. Verder geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Berlaar
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,362
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Gemiddelde besparing van € 300,00.

Moeiteloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Berlaar?

We zien een groot aantal energieleveranciers actief in Berlaar. Dat loopt van Essent tot Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 20 energieleveranciers. Zij maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Iverlek. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Uitzoeken welke bedrijven actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Berlaar is op dit moment? Vul gelijk de benodigde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Aan de hand van de energievergelijker ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Berlaar, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Middels keuzes in onze vergelijker check jij probleemloos een overeenkomst dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Berlaar

 • Engie: Eigen account
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Verschillende termijnen
 • MEGA: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Gemakkelijke verhuisservice
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Luminus: Competitieve tarieven
 • Elegant: Prettige klantendienst
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Altijd scherpe acties
 • Comfort Energy: Grip op verbruik en de kosten
 • Poweo: Eenvoudig overstappen

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen mei 2024)

De producten van energieleveranciers en de prijzen wijken vaak af per plaats. Dat zit’m in het feit dat er meerdere beheerders van het net werkzaam zijn. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Berlaar betreft Iverlek. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Berlaar valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Inter-Energa. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Berlaar

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Berlaar
 • Populaire CV: Junkers
 • Groene energie: 0,335%
 • Centrale postcode: 2590
 • Aantal mazout liters: 1540 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,362
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-berlaar

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Onder andere grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Berlaar is dit gemiddeld zo’n 1560 m3 en nog eens 3410 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Normaal is het voordeliger om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle interessante energie aanbieders. Bij ieder contract zie jij details als oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Berlaar, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die past bij jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante kortingsactie tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de leverancier. O.a. www.essent.be + www.eneco.be. De door jou gekozen aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Berlaar


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €280 bonus betekenen. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be check jij vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Praktische tip 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bespaaradvies 3: kies een slimme thermostaat
 • Praktisch advies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Bespaaradvies 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Berlaar. In dat geval ben je het voordeligst uit. Maar, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde overstappen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. Door de bank genomen vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En wellicht beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Berlaar. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij een jaarcontract ontvang je jaarlijks deze persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans regelt jouw nieuwe gas en stroom maatschappij de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en kies een beschikbare partij. Bijv. Luminus, Essent en Ebem. Tevens beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Je aanstaande leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Middels de energievergelijker check je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.luminus.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Super simpel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Berlaar vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Berlaar en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Berlaar

Het gros van de energiemaatschappijen ondersteunen onderwijl groene stroom in Berlaar. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom is zeer divers. Niet alle “groene stroom” kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Neem dan de selectie “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Berlaar vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Berlaar zien we meerdere stappen rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 2590. In deze regio kan je wellicht met financiële bonussen deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Antwerpen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk ook Antargaz prijzen mei 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente