Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gestel

Gemakkelijk energie vergelijken in Gestel? Door gebruik te maken van de Energiehunter vind je overzichtelijk alle grote energie aanbieders. Voorbeelden zijn Watz en Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Gestel de laagste prijs hanteert. Voorts vergaar je op deze pagina waardevolle info over zaken zoals verschillende aanbieders en concrete energiebespaartips. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Berlaar
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,453
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote providers gemakkelijk vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 435,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Gestel?

Er zijn best veel energieleveranciers actief in Gestel. Dat loopt uiteen van Lampirus tot aanbieders zoals Ecopower, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 35 leveranciers. Deze leveranciers werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Iverlek. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke energie-aanbieders mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gestel voor jou is? Voer eenvoudig jouw gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, gas & stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Via onze handige vergelijker ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Gestel, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Met behulp van selecties maken in de Energiehunter achterhaal jij simpel en snel een energieovereenkomst dat rijmt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Gestel

 • Engie: Gemakkelijke verhuisservice
 • OCTA+: Transparante prijzen
 • Lampiris: Altijd scherpe acties
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Handige tips op Lifebyessent.be
 • Eneco: Meer waar voor je geld
 • Luminus: Nr. 1 in water en wind op Belgische bodem
 • Elegant: 5-sterren klantenservice
 • Watz: Ook modelcontracten
 • Wase Wind: Online meterstanden doorgeven
 • Comfort Energy: Blog met handige bespaartips
 • Poweo: Met praktische energie-bespaartips

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen juni 2024)

De aansluitingen van energie-aanbieders en de energiekosten zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er nogal wat beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder hanteert eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Gestel betreft Iverlek. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Berlaar is de netbeheerder van het gas Iverlek. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Gestel

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Berlaar
 • Populair merk: Pentec
 • Aandeel groen: 28,40%
 • Postcodegebied: 2590
 • Mazout verbruik: 1730 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,453
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-gestel

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Dit gaat over aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Gestel ligt dit gemiddeld op 1590 m3 plus 3365 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Deze aspecten dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake contracttermijn kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Doorgaans is het voordeliger om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Er volgt nu een opsomming met alle grote aanbieders + contracten. Van alle contracten tref jij voorwaarden met betrekking tot type stroom/gas, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Gestel, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een geldige leverancier in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van het bedrijf. Bijv. www.essent.be + www.belpower.be. Jouw nieuwe aanbieder zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Gestel


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan wel €355 opleveren. Toch, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op deze pagina vind jij vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Praktische tip 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Bespaaradvies 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Bespaaradvies 4: rolluiken gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: kies voor een klokthermostaat

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Gestel. Zo ben je het voordeligst uit. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde switchen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Door de bank genomen worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En wellicht krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Gestel. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij alle jaren zo’n zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken faciliteert je aanstaande gas en stroom organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en kies de voordeligste energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Lampiris en ook Ebem. Ook kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw nieuwe energiemaatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van www.energiehunter.be vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.wasewind.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Gestel vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Gestel en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Gestel

De meeste maatschappijen faciliteren onderhand groene stroom in Gestel. Toch is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen verschilt nogal. Niet elk “groene energie” label is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Gebruik dan de optie “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Gestel vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Berlaar zien we nogal wat opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 2590. In deze woonplaats kan je wellicht tegen een gunstig tarief deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Antwerpen volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler plaatsen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook Essent contract.