Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vremde

Gemakkelijk energie vergelijken in Vremde? Door gebruik te maken van de Energiehunter achterhaal je eenvoudig alle beschikbare energiebedrijven als bijvoorbeeld Eneco en Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Vremde de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast vind je op deze website uitgebreide info over zaken als energiebesparing in huis en alternatieven voor de CV-ketel. Daarnaast geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Boechout
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,448
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 465,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Vremde?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Vremde. Van Engie tot Mega, de keuze is reusachtig groot. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 20 leveranciers. Zij lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Iverlek. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke gas & stroom bedrijven er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vremde is? Vul gelijk jouw eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, gas & stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als een storing, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. D.m.v de energietarievenvergelijker tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Vremde, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van jouw input in de vergelijkingstool ontdekken jullie gemakkelijk een abonnement dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Vremde

 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Ook met zonnepanelen
 • Eneco: Exclusieve aanbiedingen
 • Luminus: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Wase Wind: Online energiesimulator
 • Comfort Energy: Gemakkelijke verhuisservice
 • Poweo: Altijd scherpe acties

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van aanbieders en de prijzen variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat beheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder gebruikt weer andere onkosten voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Vremde heet Iverlek. De kosten van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Boechout valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Iverlek. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Vremde

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Boechout
 • CV ketel: Intergas
 • Aandeel duurzaam: 27,90%
 • Hoofdpostcode: 2531
 • Verbruik Mazout: 1680 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,448
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-vremde

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste je contactgegevens. Dit gaat over aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Vremde ligt dat gemiddeld op circa 1565 m3 plus 3340 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze aspecten hebben invloed op het energietarief.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Omtrent contracttermijn kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. In algemene zin is het voordeliger om eens per jaar een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle interessante energiebedrijven. Bij ieder contract vind je data m.b.t. type stroom/gas, abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Vremde, en de eventuele korting. Selecteer de maatschappij die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire prijsaanbieding beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van het energiebedrijf. O.a. www.engie.be of www.trevion.be. Jouw toekomstige leverancier regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Vremde


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €275 voordeel geven. Daarentegen, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina bekijk jij 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Tip 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Bespaaradvies 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Bespaartip 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Tip 5: minder vaak een warm bad nemen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters adviseren: maak een sport van het overstappen in Vremde. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen veranderingen aanbrengen, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Veelal worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En soms beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt geldt in beginsel: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Vremde. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij jaarlijks een zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard faciliteert je nieuwe energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de goedkoopste leverancier. Onder andere Eneco, ENGIE + ZENO. Tevens kies je de startdatum van het abonnement. Jouw toekomstige energiemaatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Middels www.energiehunter.be achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.belpower.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door goedkope prijzen en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Vremde vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Vremde en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Vremde

Een groot deel van de aanbieders leveren inmiddels groene stroom in Vremde. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk “groene energie” label kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Vremde vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Boechout bestaan er tegenwoordig diverse plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 2531. In de regio kan je vaak relatief goedkoop deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Antwerpen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen integreren
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Comfort Energy.