Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Broechem

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Broechem? Middels de energievergelijker ontdek je probleemloos alle grote energie aanbieders als o.a. Luminus en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Broechem de laagste prijs biedt. Bovendien check je op deze pagina waardevolle informatie over thema’s zoals wat een geschikt overstapmoment is en info over het gasvrij maken van jouw woning. Voorts vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ranst
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,445
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende maatschappijenbij elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 330,00.

Eenvoudig overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Broechem?

We zien flink wat energieleveranciers in Broechem. Dat loopt van Engie tot bijvoorbeeld Mega, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 20 aanbieders. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het gas- en elektra netwerk van Pbe Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke energie-aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Broechem is? Geef gelijk de privé gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er een storing, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij de vergelijkingstool ontdek je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Broechem, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Geholpen door keuzes in de Energiehunter ontdekt men moeiteloos een contract dat rijmt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Broechem

 • Engie: Diverse looptijden
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: Voordelig voor jou en de planeet
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Vaste energieprijzen
 • Luminus: Verstand van (duurzame) energie
 • Elegant: Uitstekende klantenservice
 • Watz: Alles beheren in Doccle
 • Wase Wind: Online energiesimulator
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Een passend contract voor elk huishouden

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas en stroom bedrijven en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende netbeheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Broechem betreft Pbe Vlaanderen. De prijzen van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Ranst is de huidige netbeheerder van het aardgas Iverlek. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Broechem

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Ranst
 • Populaire CV: Faber
 • Groene energie: 27,60%
 • Centrale postcode: 2520
 • Mazout: 1650 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,445
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-broechem

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Broechem ligt dat gemiddeld op circa 1550 m3 + 3325 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. Al deze zaken zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake contractduur kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Dikwijls is het gunstiger om eens per jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle grote energieleveranciers. Bij ieder contract vind je details zoals soort stroom/gas, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Broechem, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die overeenkomst met jouw budget.

 5. Stap online over

  Een goede aanbieding tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van het bedrijf. Bijv. www.energie2030.be en ook www.belpower.be. Jouw toekomstige maatschappij regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Broechem


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €360 besparen. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand lees je 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: ventileer kort en bewust
 • Bezuinigadvies 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Tip 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Bespaartip 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Praktische tip 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Broechem. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je switchen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. Dikwijls kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Broechem. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je jaarlijks een scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard verwerkt jouw aanstaande maatschappij het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en ga voor een nieuwe leverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris en ZENO. Hierna beslis je over de ingangsdatum (start levering). De aankomende aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Middels energiehunter.be ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.eni.com, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij voordelige prijzen en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Broechem vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Broechem en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Broechem

Het gros van de aanbieders ondersteunen op dit moment groene stroom in Broechem. Toch is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom is zeer divers. Niet elk “groene energie” label is ook echt groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval zeker voor “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Broechem vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Ranst onderscheiden we meerdere acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 2520. In deze buurt kan je vaak tegen een gunstig tarief meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Antwerpen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Mega.