Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ranst

Direct energie vergelijken in Ranst? Aan de hand van onze website tref je moeiteloos alle interessante aanbieders zoals Eneco & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Ranst de beste deal heeft! Ook vind je op deze pagina nuttige informatie informatie over onderwerpen als o.a. wat een geschikt overstapmoment is en info over duurzame energie. Daarnaast bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ranst
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,454
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire leveranciersin een overzicht
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 320,00.

Zonder problemen overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Ranst?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers in Ranst. Dit loopt van Poweo tot aan OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Hedendaags heb je de keuze uit zo’n 30 bedrijven. Deze leveranciers gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Iverlek. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke energieleveranciers je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ranst is op dit moment? Geef vlug de privé gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Is er gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Via onze prijzencheck check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Ranst, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Via selecties maken in de energievergelijker check je gemakkelijk een energiecontract dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Ranst

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: Handige website
 • MEGA: Online account
 • Essent: Met handige bespaartips voor energie
 • Eneco: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Gemakkelijke verhuisservice
 • Comfort Energy: Vaste energieprijzen
 • Poweo: Online grip op je kosten

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De condities van gas & stroom leveranciers en de prijzen kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse netbeheerders werkzaam zijn. Elke beheerder heeft weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Ranst betreft Iverlek. De kosten voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Ranst wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iveka. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Ranst

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Ranst
 • Populaire CV: Sime
 • Aandeel duurzaam: 0,327%
 • Centrale postcode: 2520
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2970 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,454
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-ranst

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Je begint altijd met de basisinfo. Dit gaat over omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Ranst gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1520 m3 en 3370 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. De genoemde zaken bepalen de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijsafspraken kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Meestal is het een goed idee om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle grote energieleveranciers. Bij elk abonnement tref je gegevens aangaande type energie, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Ranst, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een actuele aanbieding in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de leverancier. Bijv. www.engie.be en ook www.elegant.be. De nieuwe energie-partij zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Ranst


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €375 winst geven. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be profiteer je van 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: neem een waterbespaarder
 • Praktische tip 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Praktische tip 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Tip 4: tochtstrips gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Ranst. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men switchen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Veelal worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld geldt: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Ranst. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij 1 jarige contracten ontvang je elk jaar een persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans verwerkt de geselecteerde gas en stroom aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en ga voor de goedkoopste energieaanbieder. Bijv. Luminus, Essent en Watz. Ook kies je het moment waarop het contract ingaat. De aankomende organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Middels onze vergelijker ontdek je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.eneco.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe komt dat? Super simpel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lage kosten en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Ranst vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Ranst en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Ranst

De meeste organisaties bieden ondertussen groene stroom in Ranst. Toch is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet elk groene stroom label is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat organisaties echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Ranst vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Ranst bestaan er verscheidene stappen met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 2520. In deze regio kan je meer en meer heel gunstig participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Antwerpen volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Het huis isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over OCTA+ prijzen maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente