Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Retie

Direct energie vergelijken in Retie? Met behulp van onze website vind je overzichtelijk alle verkrijgbare energie aanbieders als o.a. OCTA+ en Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Retie de laagste prijs hanteert. Tevens lees je op onze website praktische info over zaken als bijvoorbeeld energieproblemen en concrete energiebespaartips. Bovendien geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Retie
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,450
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende organisaties gemakkelijk vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Gemiddelde besparing van € 255,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Retie?

Er zijn best veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Retie. Dat gaat van Lampirus tot Watz, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 30 leveranciers. Deze leveranciers werken allemaal op basis van de leidingen van Iverlek. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke maatschappijen in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Retie is voor jouw situatie? Voer hierna je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Maar, maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan wil je dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Geholpen door de energiehunter bekijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Retie, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Met behulp van filteren in de prijzenvergelijker zoek jij verrassend eenvoudig een product dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Retie

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Goede klantenservice
 • Lampiris: Zelf verbruik in de gaten houden
 • MEGA: Gemakkelijk online inschrijven
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Meerdere contracten
 • Watz: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Wase Wind: Verstand van (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Eigen account
 • Poweo: Duidelijke website

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van gas & stroom aanbieders en de kosten verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders van het net op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Retie heet Iverlek. De prijzen voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Retie wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iverlek. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Retie

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Retie
 • Populaire CV: Oertli
 • Groene energie: 0,323%
 • Centrale postcode: 2470
 • Mazout: 2930 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,450
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh

Plekken in de omgeving

energie-vergelijken-retie

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste de basisinfo. Dat betreft het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In Retie is dit gemiddeld zo’n 1500 m3 en 3350 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op het energietarief.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Normaliter kan het uit om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Bij elk abonnement achterhaal je voorwaarden m.b.t. type stroom/gas, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Retie, en de eventuele korting. Kies de aanbieder die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante korting gevonden? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de energie-onderneming. O.a. www.engie.be of www.poweo.be. Jouw toekomstige energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Retie


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €365 winst geven. Daarentegen, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Onderstaand lees je vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Tip 2: was op een lagere temperatuur.
 • Bezuinigadvies 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Praktische tip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bespaartip 5: combineer verschillende kleuren was

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Retie. Zo is de besparing het grootst. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, switchen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Retie. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij elke 12 maanden een persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal regelt je geselecteerde organisatie het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en selecteer een nieuwe energieleverancier. Bijvoorbeeld Luminus, Essent of Antargaz. Hierna bepaal je de ingangsdatum (start levering). Je aanstaande energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij deze website ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.eni.com, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Retie vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Retie en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Retie

Het merendeel van de bedrijven leveren vandaag de dag groene stroom in Retie. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet alle “groene stroom” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen een groene strategie voeren? Selecteer dan uiteraard voor “Groen gas/elektra uit België”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Retie vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Retie kennen we diverse initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 2470. In deze buurt kan je soms extra voordelig bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Antwerpen volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Woning met zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Antargaz prijzen.