Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Meerhout

Snel online energie vergelijken in Meerhout? Middels energiehunter.be ontdek je probleemloos alle verkrijgbare energiebedrijven als bijv. Mega en Aspiravi. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Meerhout de laagste prijs biedt. Daarbij tref je via onze vergelijker uitgebreide info over thema’s als energieaansluitingen en verschillende contractsoorten. Tevens vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Meerhout
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,448
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote organisaties in een overzicht
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 240,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Meerhout?

Wij zien erg veel energieleveranciers actief in de regio Meerhout. Van Lampirus tot aan Mega, je ziet door de bomen het bos niet meer. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 30 maatschappijen. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Iveka. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Ontdekken welke gas & stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Meerhout is? Voer eenvoudig de privé gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, gas & stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Door middel van de energiehunter achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Meerhout, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Via jouw input in de Energiehunter detecteer je eenvoudig een product dat klopt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Meerhout

 • Engie: Meerdere contracten
 • OCTA+: Online grip op je kosten
 • Lampiris: Reken jouw energiekoste online uit
 • MEGA: Online account
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Meer waar voor je geld
 • Luminus: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Verstand van (duurzame) energie
 • Wase Wind: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Comfort Energy: Altijd in jouw buurt
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten energiemaatschappijen en de kosten zijn anders per regio. Dit komt doordat er verschillende netbeheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Meerhout heet Iveka. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Meerhout valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Iverlek. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Meerhout

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Meerhout
 • CV ketel: Itho Daalderop
 • Aandeel groen: 0,321%
 • Centrale postcode: 2450
 • Mazout: 2910 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,448
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-meerhout

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste de standaard informatie. Dit zijn omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In Meerhout gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1490 m3 en 3340 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Ten aanzien van prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Gewoonlijk is het een goed idee om eens per jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle populaire aanbieders van energie. Bij elk contract lees je informatie als type stroom/gas, abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Meerhout, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire prijsaanbieding beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.energie2030.be en www.antargaz.be. De nieuwe energiemaatschappij regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Meerhout


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €390 bonus betekenen. Echter, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters check jij 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: apparaten uitschakelen
 • Bespaartip 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Praktisch advies 3: was met waterbesparing
 • Praktisch advies 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Praktisch advies 5: repareer je kraan als deze lekt.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Meerhout. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, overstappen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Veelal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En tevens krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland hanteren we: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Meerhout. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je ieder jaar een persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak verwerkt de betreffende leverancier de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de voordeligste energieaanbieder. Bedrijven als OCTA+, Essent of Wase Wind. Daarna kies je het moment waarop het contract ingaat. Jouw aanstaande energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door energiehunter.be ontdek je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.energie2030.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Meerhout vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Meerhout en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Meerhout

Het gros van de leveranciers bieden onderhand groene stroom in Meerhout. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder groene energie contract is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan het filter “Groen uit NL”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Meerhout vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Meerhout kennen we allerlei opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 2450. In deze woonplaats kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Antwerpen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Het huis isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Elegant prijzen.